Uskoro stižu obaveštenja o dugovanju za porez na imovinu

19:10:00 06.10.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Novosađanima će tokom oktobra na adrese stići obaveštenje Gradske poreske uprave - koliko duguju poreza na imovinu i do kada je rok da plate, a ukoliko u roku od najduže pet dana ne plate dug, stižu opomene. Krajnja instanca, ukoliko građani ne plate ni nakon opomene, biće prinudna naplata, najavljuju za 021 u Gradskoj poreskoj upravi.

Uskoro stižu obaveštenja o dugovanju za porez na imovinu


Da će Grad ući u naplatu dugovanja poreza na imovinu najavio je i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. On je u nedavnom obilasku radova na Adicama poručio da je zahvalan Novosađanima jer je naplata poreza na imovinu ove godine „fantastična“, ali da oni moraju da insistiraju i primene sve što je na raspolaganju da bi svi građani izmirili svoje obaveze prema Gradu.

- Redovnom analizom nenaplaćenih potraživanja po osnovu poreza na imovinu, Gradska poreska uprava utvrdila je da postoje obveznici koji nisu izmirili svoje obaveze o roku dospeća. Shodno tome, poreski organ će tokom oktobra uputiti pisano obaveštenje o stanju duga kojima se svi dužnici pozivaju da neplaćenu poresku obavezu izmire odmah ili najkasnije u roku od pet dana od prijema obaveštenja. Ono što je važno istaći je da će svim dužnicima biti omogućeno da u skladu sa Zakonom o poreskom postupku i poreskoj administraciji, podnesu Zahtev za odlaganje plaćanja poreskog duga na rate, uz otpis kamate od 50 odsto, a kako bi izbegli dodatne troškove - kažu u Poreskoj upravi.

Ukoliko građanin u navedenom roku ne izmiri svoje obaveze ili ukoliko ne podnese zahtev za odlaganje plaćanja poreskog duga, Gradska poreska uprava pokreće postupak prinudne naplate - najpre izdavanjem opomene, a potom i samom prinudnom naplatom.

Novosađani su, kažu u upravi, finansijski disciplinovani, uredne platiše i veliki broj njih je već iskoristio reprogram i otplatio dug na rate, uz otpis kamate.


izvor: 021


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
12°
Vlažnost: 62%
Pritisak: 999.4 mb
Vetar: 2 m/s, NW
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?