Uskoro uređenje Univerzitetskog parka

17:10:00 29.10.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Grad Novi Sad pokreće projekat „Oživimo parkove“ koji predstavlja kontinuirani nastavak akcije „10.000 stabala za Novi Sad“. Kako je saopšteno, ovaj projekat Grad pokreće u želji da Novosađanima ukaže na značaj ozelenjavanja, važnost postojanja parkova u urbanim sredinama, kao i boravka u parkovima i na zelenim površinama.

Uskoro uređenje Univerzitetskog parka


- Početkom novembra počeće pripremni radovi na uređenju zelene površine u okviru rekonstrukcije Univerzitetskog parka koji će trajati do sredine decembra. Pejzažno-parkovskom obradom, podizanjem novog zelenila i unošenjem novih sadržaja, taj prostor značajno će biti obogaćen. U okviru prve faze radova planirana je sadnja 88 novih stabala (breze, grabovi, koprivići, jasenovi i hrastovi) – navedeno je u saopštenju iz Gradske kuće.

Analizom postojećeg stanja dendroflore Univerzitetskog parka od strane Stručnog tima koji čine profesori i saradnici s Poljoprivrednog fakulteta, konstatovano je da će vredna i vitalna stabla biti zadržana, stabla na kojima je neophodna intervencija orezana, a bolesna i suva koja ugrožavaju bezbednost ljudi i objekata, i koja su doživela svoju fiziološku zrelost uklonjena.

Vizija Grada Novog Sada je da se u narednom periodu uradi rekonstrukcija svih parkova na teritoriji grada, kako zelenila tako i propratnog sadržaja, u cilju podsticanja građana da svoje slobodno vreme više provode u parkovima tokom cele godine, zaključeno je u saopštenju.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 995.1 mb
Vetar: 3 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?