Ušminkani nedostaci na još nezavršenom igralištu u Limanskom parku

14:07:00 29.07.2019, Komentara: 0

Novi Sad – Igralište u Limanskom parku, koje je još u izgradnji, izgleda su posetili inspektori nakon što su građani ukazali na nebezbedni mobilijar, pa je izvođač brže-bolje sanirao propuste. Možemo slobodno reći, ušminkao.

Ušminkani nedostaci na još nezavršenom igralištu u Limanskom parku

foto: Predrag Novaković, Fejsbuk

Naime, 21. jula Novosađani su ukazali da su nove sprave na igralištu direktno ankerisane ili zašrafljene u tartan podlogu. Oni su ove propuste objavili i na Fejsbuku, što ste mogli videti i na našem profilu. Uvidom u skice u konkursnoj dokumentaciji za javnu nabavku ovih radova vidi se da nešto nije kako treba. Primera radi, ljuljaška je zašrafljena za tartan podlogu, a u konkursnoj dokumentaciji se navodi da štrafovi treba da budu 60 centimetara ispod zemlje. A ankeri penjalice piramide su trebali da budu na 1,2 metra ispod površine, a oni su na samoj površini podloge.

Nekoliko dana kasnije, Gradska uprava je najavila da će proveriti da li je izvođač radova novog dečijeg igrališta u Limanskom parku sve uradio po bezbednosnim propisima.

Danas je u grupi Inicijativa građana „Sačuvajmo Liman od betona“ objavljena nova fotografija na kojoj se vide da su šrafovi pomenute ljuljaške presvučeni tankim slojem tartana, tako da su sada šrafovi iznad nivoa podloge. Ovo je izazvalo gnev među Novosađanima, pogodovo stanovnicima Limana, čija će se deca igrati na ovom igralištu.

Za sada nemamo informaciju da li je ovo urađeno po nalogu inspekcije i da li je ovo konačno rešenje ili će mobilijar biti dodatno obezbeđen, u skladu sa konkursnom dokumentacijom.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
19°
Vlažnost: 49%
Pritisak: 1003.1 mb
Vetar: 3 m/s, SSE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?