Uspešno realizovan projekat „#mogu.i.ja“

20:01:00 14.01.2021, Komentara: 0

Četiri onlajn radionice, namenjene učenicima srednjih škola, na teme poboljšanja položaja osoba sa invaliditetom u društvu i razvijanja društvenog aktivizma mladih održane su u okviru projekta „#mogu.i.ja“, koji je realizovala Gradska uprava za sport i omladinu Grada Novog Sada – Kancelarija za mlade, uz finansijski podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Uspešno realizovan projekat „#mogu.i.ja“

Foto: Grad Novi Sad


Radionice su, u decembru, realizovali vršnjački edukatori Milana Matković i Lazar Paroški, koji su na takmičenju „Svetionik znanja 4.0“, u konkurenciji 60 srednjoškolaca iz 15 lokalnih samouprava, sa tom idejom osvojili nagradu publike.

Vršnjački edukatori su osmislili i prezentovali kreativne onlajn sadržaje preko Zum platforme, uz podršku i koordinaciju Kancelarije za mlade, a sve radionice realizovane su iz „Omladinskog OK kluba“, gde su snimljeni i kadrovi za kratkometražni video koji je režirao tim mladih.

Ostvarena je i saradnja sa Opštinom Srbobran, Srednjom školom ,,Svetozar Miletić“ iz Novog Sada, Gimnazijom i ekonomskom školom ,,Svetozar Miletić“ iz Srbobrana, a pokrenuta je i instagram stranica @mogu.i.ja. sa porukom „Internet uključi – osobe sa invaliditetom u društvo priključi!“ gde mladi mogu da se informišu o ovoj veoma važnoj temi.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Sumaglica
11°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 994.6 mb
Vetar: 4 m/s, WSW
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?