Usvojen budžet Novog Sada za 2017. godinu

13:12:00 29.12.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Skupština grada Novog Sada usvojila je na jučerašnjoj sednici budžet za narednu godinu, koji će iznostiti 23 milijarde dinara. Za budžet je glasao 51 odbornik, protiv je bilo 19 odbornika opozicije, a dva odbornika nisu glasala.

Usvojen budžet Novog Sada za 2017. godinu

Obrazlažući predlog budžeta gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da je budžet realan, da je razvojni i da je socijalno odgovoran.

- Osam i po milijardi dinara ili nešto više od 37 procenata, biće usmereno na kapitalna ulaganja, a ostatak je namenjen tekućim plaćanjima u koja spadaju i finansiranja ustanova kulture i ustanova socijalne zaštite, kao i plaćanje subvencionisanja boravka dece u privatnim vrtićima - rekao je Vučević.

Opoziciona Demokratska stranka je na usvajanje budžeta podnela osam amandmana, upozoravajući da se iz "predloženog budžeta ne vidi da će biti kapitalnih ulaganja, a da je gradska kasa uprkos tome manja za milijardu i po dinara" nego 2016. godine.

Šef odborničke grupe DS Veljko Krstonošić ocenio je da je vlast u Novom Sadu ove godine prihodovala od prodaje zemljišta kod Spensa, ali da on ne vidi kako će u sledećoj godini doći do sredstava osim ukoliko ne povećaju porez na imovinu.

Izvor: Blic, RTV


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
15°
Vlažnost: 63%
Pritisak: 999.8 mb
Vetar: 9 m/s, ESE
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?