Usvojen predlog Tijaninog zakona

16:07:00 02.07.2015, Komentara: 1

Vlada Srbije usvojila je danas Predlog izmene zakona o policiji, poznatiji kao "Tijanin zakon". Ovim predlogom preciziraju se odredbe i procedure za angažovanje specijalnih i posebnih jedinica, a predložene su i izmene koje će obezbediti efikasnost policijskih istraga otmica i nestanka maloletnih lica.

Po "Tijaninom zakonu" predviđa se da potraga za nestalim detetom počinje odmah po prijavi roditelja, a ne da se, kao sada, čeka da protekne 48 sati. U potragu bi se odmah uključile sve raspoložive policijske službe, kao i operativci Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala.

Usvojen predlog Tijaninog zakonaFoto: FB ("2 minuta tišine!")

Igor Jurić, otac tragično preminule devojčice Tijane Jurić, predlog ovog zakona predao je još u avgustu prošle godine, ali on do danas nije izglasan. U želji da "Tijanin zakon" bude usvojen, širom zemlje su organizovani protesti podrške.

Da bi izmene zakona stupile na snagu, potrebno je da ih poslanici izglasaju na sednici Skupštine koja se očekuje narednih dana.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Milica

, *.119.130.47.wireless.dyn.drei.com

Podrzajem Tijanin zakon i drago mi je sto je izglasan. Samo bih volila da u strostruce kazne za maloletnike , tada bih sigurno rijetko desavalo ono sto se sad desaje . poz


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
10°
Vlažnost: 62%
Pritisak: 1005.7 mb
Vetar: 4 m/s, NW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?