Usvojen urbanistički plan Limana, građani protestovali ispred Skupštine

17:05:00 10.05.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Skupština grada Novog Sada usvojila je urbanistički plan Limana protiv kojeg su ispred zgrade protestovali građani.

Usvojen urbanistički plan Limana, građani protestovali ispred Skupštine


Iako su hiljade Limanaca prethodnih meseci tražile da se ne gradi većina od planiranih osam garaža, Komisija za planove i urbanisti su samo prihvatili da se broj smanji za tri. To je i usvojeno na današnjoj sednici. Osim toga, u Limanskom parku gradiće se ugostiteljski objekat od 300 kvadrata.

Urbanistički plan predviđa da će biti građene garaže u Milice Stojadinović Srpskinje, na uglu Narodnog fronta i Šekspirove, u Veljka Petrovića, u sklopu Univerzitetskog centra, kao i na uglu Bulevara Evrope, Ive Andrića i Heroja Pinkija. Prihvaćene su primedbe građana da se ne grade garaže na uglu Šekspirove i Bulevara despota Stefana, Balzakove i Narodnog fronta, kao i na uglu Veljka Petrovića i Jiričekove. U planu je garaža u Milice Stojadinović Srpkinje, ali manje površine.

Grupa građana Limana i predstavnici inicijative „Sačuvajmo Liman od betona“ protestovali su jutros ispred Skupštine grada. Građani su u „Pauzi za park“, kako su nazvali protest protiv ugostiteljskog objekta, površine čak 300 kvadrata, poručili da je gradska vlast „objavila rat zelenilu i drveću“. Odluka grada da se broj planiranih garaža samo smanji nazvali su cinizmom.

- Došli smo da podržimo odbornike u želji da taj rat zelenilu dokrajče i zahtevamo da poseku svo drveće u gradu. Mislim da će to biti jedini predlog građana koji će ova gradska većina usvojiti jer nijedan naš zahtev da se sačuva zelenilo i ne grade garaže gde su zelene površine nisu usvojili. Nadam se da će doneti akt kojim će ukinuti zelenilo u Novom Sadu – kazao je jedan od okupljenih Nebojša Milenković.

Nakon rasprave, Skupština je većinom glasova usvojila plan. Za je glasalo 50 odbornika, od 78 koliko ih ima u gradskom parlamentu. Protiv su bili odbornici DJB-a i SRS-a, dok demokrate nisu bile prisutne, jer bojkotuju zasedanja.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
12°
Vlažnost: 62%
Pritisak: 999.4 mb
Vetar: 2 m/s, NW
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?