Uvedena „eUverenja“ Gradske poreske uprave

16:06:00 04.06.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Programski paket „eUverenja“ na portalu Jedinstvenog informacionog sistema lokalne poreske administracije – LPA pušten je u rad1. juna.

Uvedena „eUverenja“ Gradske poreske uprave

Foto: Grad Novi Sad


Puštanje u rad navedene aplikacije dovešće do povećanjea efikasnosti u poslovanju Gradske poreske uprave, smanjenja administriranja i angažovanja zaposlenih na poslovima izrade i izdavanja poreskih uverenja, kao i olakšavanja obveznicima da brže i jednostavnije dobiju poresko uverenje bez odlaska u prostorije Gradske poreske uprave.

Navedena usluga dostupna je OVDE ili na https://lpa.gov.rs/jisportal/homepage

- Zajedničkim snagama Gradske poreske uprave Grada Novog Sada kao inicijatora ove automatizacije i unapređenja, Sekretarijata za javne prihode Beograd, Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu i Instituta „Mihajlo Pupin“ pušten je u rad programski paket čijim uvođenjem je omogućeno elektronsko podnošenja zahteva za izdavanje uverenja i elektronskog izdavanja istih što bi trebalo da dovede do povećanja funkcionalnosti postojećeg sistemskog rešenja za izradu uverenja i da obezbedi objedinjavanje procesa prijema zahteva sa samom izradom i izdavanjem poreskih uverenja - navodi se u saopštenju i dodaje da će Gradska poreska uprava Grada Novog Sada nastaviti sa implementacijom inovativnih rešenja u svom radu, sa ciljem poboljšanja i unapređivanja kvaliteta usluga koje pruža.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
Vlažnost: 93%
Pritisak: 998.7 mb
Vetar: 5 m/s, WNW
Sre 6° - 9° Moguća kiša
Čet 5° - 14° Moguća kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?