Uvedena redovna odbrana na sremskoj strani Dunava kod Novog Sada, deo bedema na keju oštećen

20:05:00 24.05.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Pri vodostaju od 458 centimetara juče je na 11,44 kilometra Dunava u zoni Sremske Kamenice, Petrovaradina i Sremskih Karlovaca uvedena redovna odbrana od poplava.

Uvedena redovna odbrana na sremskoj strani Dunava kod Novog Sada, deo bedema na keju oštećen

Prema prognozama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, Dunav će kod Novog Sada u narednih nekoliko dana porasti za još desetak centimetara, a potom sledi stagnacija i opadanje.

- Redovna odbrana od poplava kod Novog Sada uvodi se kada vodostaj dostigne 450, a vanredna odbrana pri vodostaju od 700 centimetara - navode u JVP „Vode Vojvodine“.

Inače, pod vodom je Oficirac, Bećarac, deo Štranda, kao i nebranjeni delovi na Šodrošu, Kamenjaru i drugim lokacijama oko Novog Sada.

Deo dunavskog bedema kod izliva kanalizacije u Novom Sadu, se urušio, međutim, kako su nadležni iz JVP „Voda Vojvodine“ naveli za 021.rs, nema opasnosti za Grad od reke. Oštećenje koje se stvorilio biće sanirano kada se stvore uslovi i nakon opadanja nivoa reke.

- Upoznati smo sa tim da se ovaj deo obaloutvrde urušio i stručne službe redovno obilaze oštećenje. Uzrok urušavanja je prethodno urušavanje kanalizacionog ispusta, koji se trenutno ne vidi jer je pod vodom, a koji nije u nadležnosti „Vode Vojvodine“. Saniranju pristupamo čim se sanira prvobitna šteta na kanalizacionom ispustu, sto je nažalost, trenutno nemoguće zbog visokog vodostaja Dunava - kažu u JVP „Vode Vojvodine“.



Izvor: novisad.com, 021


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
14°
Vlažnost: 47%
Pritisak: 998.5 mb
Vetar: 1 m/s, W
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?