Uvedena redovna odbrana od poplava na Dunavu

18:09:00 20.09.2024, Komentara: 0

Novi Sad – Javno vodoprivredno preduzeće „Vode Vojvodine“, na osnovu vodostaja Dunava izmerenih na merodavnim vodomerima Bezdan, Apatin, Bogojevo, Bačka Palanka i Novi Sad, kao i na osnovu dalje tendencije njegovog porasta, proširilo je mere redovne odbrane od poplava.

Uvedena redovna odbrana od poplava na Dunavu


Redovna odbrana sprovodi se na deonicama nasipa Dunava, od državne granice sa Mađarskom do Kovilja, kao i na vodnim objektima Hidrosistema DTD i nasipima u zaleđu, u ukupnoj dužini od 253,59 kilometara.

- Mere odbrane od poplava trenutno su na snazi na teritorijama opština Apatin, Odžaci, Bač, Bačka Palanka, Sremski Karlovci, kao i u gradovima Somboru i Novom Sadu. Većina deonica je iz preventivnih razloga ranije uvedena u režim odbrane kako bi nadležne službe imale dovoljno vremena da se pripreme za eventualne intervencije – navode u JVP „Vode Vojvodine“.

Inače, prema prognozama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, narednih dana vodostaji Dunava će biti u porastu.

Vrh talasa kod Bezdana očekuje se 25. septembra, a kod Novog Sada između 27. i 28. septembra. Prognoze su da će vodostaj Dunava kod Novog Sada biti ispod granica vanredne odbrane od poplava.

- Preduzete su sve mere predviđene Opštim i Operativnim planovima za odbranu od poplava, a stručne službe JVP „Vode Vojvodine“ dežuraju, kontinuirano prate razvoj situacije i obilaze teren nadzirući sve eventualne promene – kaže se u saopštenju.


Foto: Vode Vojvodine


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
13°
Vlažnost: 88%
Pritisak: 1012.7 mb
Vetar: 2 m/s, SW
Sub 9° - 24° Pretežno sunčano
Ned 8° - 25° Sunčano

Anketa

Kupate li se na Štrandu?