Uz oktobarski račun Informatike i uplatnica za pomoć najugroženijim porodicama sa decom

16:11:00 13.11.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Građani Novog Sada moći će novčanim donacijama da pomognu nacionalnu kampanju solidarnosti „Za 1000 porodica sa ivice“ preko uplatnica UNICEF-a koje će im stići uz oktobarski račun za JKP „Informatika“. Na uplatnicama nema datuma, niti odštampanog iznosa, tako da će građani moći, u skladu sa svojim mogućnostima, da doniraju i podrže ovu humanitarnu akciju.

Uz oktobarski račun Informatike i uplatnica za pomoć najugroženijim porodicama sa decom


Rezultati najnovijeg istraživanja su pokazali da je pandemija dodatno otežala položaj osetljivih grupa, posebno onih koji žive u domaćinstvima sa najnižim prihodima.

- Zato je UNICEF u Srbiji pokrenuo nacionalnu kampanju solidarnosti kako bi obezbedio jednokratnu finansijsku pomoć za 1000 porodica koje žive u najvećem siromaštvu. Za dva meseca, trajanja kampanje prikupljeno je 14 miliona dinara, zahvaljujući donacijama 8.130 pojedinaca i 49 kompanija. Ovim sredstvima obezbeđena je podrška za oko 460 porodica sa decom – navodi se u saopštenju.

UNICEF poziva Novosađane da nastave da neguju humanost i prepoznatljiv duh solidarnosti i da kroz donacije učestvuju u stvaranju jednakih šansi za svako dete u našoj zemlji.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
13°
Vlažnost: 54%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 2 m/s, NNW
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?