Uz pratnju policije na protest u Beograd

13:09:00 29.09.2016, Komentara: 1

Novi Sad - Aktivisti Vojvođanskog građanskog centra iz Novog Sada ići će uz policijsku pratnju na današnji protest povodom rušenja u Savamali "Nema straha, nema predaje".

O tome su obavešteni sinoć, kada su oko 21 sat, bez prethodne najave, u njihove prostorije došla dvojica pripadnika MUP-a, rekavši da će njihov autobus, radi sigurnosti, pratiti policija.

Uz pratnju policije na protest u Beograd

"Na pitanje zašto su došli tako kasno, pored činjenice da sve informacije imaju, jer su tokom dana kontaktirali i aktiviste pokreta Podrži RTV i Vojvođanskog građanskog centra, objašnjeno nam je da je to zbog naše sigurnosti, zbog čega će autobus koji će sutra iz Novog Sada krenuti na protest u Beograd imati i policijsku pratnju" saopšteno je sinoć iz Vojvođanskog građanskog centra.

Ovi aktivisti još dodaju da žele da veruju da je reakcija policije zaista u svrhu osiguravanja bezbednosti, a ne pokušaj zastrašivanja.

Iz Inicijative "Ne davimo Beograd", koja organizuje današnji protest, kažu je policija ispitivala predstavnike grupa građana iz tri grada koji su najavili dolazak i podršku današnjem protestu i naglasili da takvi postupci policije jesu zastrašivanje.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Duško Velkovski

Hteo bih da se zahvalim u ime građana grada Beograda gradonačelniku i premijeru Srbije što se delovi Beograda noću ruše bagerom a ne dinamitom.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
12°
Vlažnost: 71%
Pritisak: 1002.2 mb
Vetar: 6 m/s, E
Uto 5° - 18° Mogući pljuskovi
Sre 9° - 15° Moguća kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?