V. d. direktorima potvrđeni mandati

10:05:00 27.05.2015, Komentara: 0

Dosadašnjim vršiocima dužnosti direktora sedam novosadskih javnih preduzeća potvrđeni su mandati za izbor direktora na javnim konkursima.

V. d. direktorima potvrđeni mandati

Direktor "Urbanizma" je Dušan Miladinović, "Lisja" Vladimir Đaković, "Puta" Željko Džakula, "Toplane" Dobrosav Arsović, "Gradskog zelenila" Aleksandar Bogdanović, "Vodovoda i kanalizacije" Miloš Stanisavljević i GSP-a Milan Stanivuković.

Kako prenosi portal 021, ovim je nastavljena praksa u lokalnoj vlasti da direktorske pozicije u javnim preduzećima drže određene partije, a da i pored konkursa uvek budu izabrani ljudi koji su prethodno bili vršioci dužnosti. U većini javnih preduzeća nije bilo protivkandidata ili im je komisija prijave proglasila nevažećim, a u "Urbanizmu", "Vodovodu" i GSP-u, gde je bilo protivkandidata, vršioci dužnosti imali tačno po jedan poen više u bodovanju komisije.

Na Skupštini grada će u petak biti usvojena i ostavka direktora JKP "Stan" Janka Čobrde koji je podneo ostavku nakon štrajka radnika zbog neisplaćenih zarada.

Odbornici će na sednici takođe verifikovati i predlog Upravnog odbora Pozorišta mladih da za direktorku bude izabrana Emilija Mrdaković, koja je na tu funkciju predložena nakon konkursa, a prethodno je bila v.d. Inače, u dnevnom redu Skupštine grada nema nedavne neopozive ostavke direktora Kulturnog centra Andreja Fajgelja, ali je moguće da bude ubačena kao vanredna tačka.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
16°
Vlažnost: 51%
Pritisak: 994.2 mb
Vetar: 5 m/s, SW
Čet 12° - 22° Malo i umereno oblačno
Pet 11° - 25° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?