Vandali polomili gitaru uličnom sviraču, Novosađani mu kupili novu

16:08:00 18.08.2019, Komentara: 0

Novi Sad – Ulični svirač Jovan Daraboš poznat je Novosađanima jer nas uveseljava sviranjem gitare na ulicama grada. Nažalost, početkom prošle nedelje, nepoznati huligani su mu polomili gitaru, što je Jovana ostavilo bez jedinih primanja.

Vandali polomili gitaru uličnom sviraču, Novosađani mu kupili novu

foto: ilustracija

Njegov komšija Igor Petranek, član Fejsbuk grupe „Tate Novosađani”, odlučio je da mu pokloni jednu svoju staru gitaru ne bi li „premostio” dok ne nabavi drugu, bolju, piše Dnevnik.

– Razmišljao sam kako mogu da mu pomognem i onda sam na Fejsbuk grupi pozvao i ostale očeve da se priključe akciji skupljanja novca i oko 40 njih se odazvalo. Posle dva dana imao sam oko 50 evra na računu, a potom i 45.200 dinara. Svako je uplatio naspram svojih mogućnosti i dogovorili smo se da mu kupimo gitaru i sve ono što mu uz nju treba – ispričao je Igor.

Otišli u prodavnicu muzičke opreme „Stringer”, gde su našli odgovarajuću gitaru, kaiš za nju, žice i torbu koju su dobili na popustu. Ostalo je još nešto novca na Igorovom računu i, kako kaže, on će poslužiti za neku sledeću akciju.

– Lomljenje gitare je vandalski čin i nismo ponosni na to, ali jesmo ponosni na ovo što smo mi uradili – zaključuje Igor.


Izvor: Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1004.1 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?