Vanredna odbrana od poplava u delovima grada

14:05:00 25.05.2015, Komentara: 1

Gradski štab za vanredne situacije proglasio je vanrednu odbranu od poplava u najugroženijim mesnim zajednicama i redovnu odbranu od poplava na teritoriji Novog Sada. To je odlučeno na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije, koja je održana danas u Gradskoj kući. Zaključeno da je funkcionisanje grada i vitalnih službi redovno i da su na terenu svi raspoloživi kapaciteti nadležnih službi i preduzeća.

Vanredna odbrana od poplava u delovima gradaFoto: Blic - N. Mihajlović

Padavine su najviše problema izazvale u naseljima Kovilj, Klisa, Veternik, Bangladeš, Futog, a najugroženiji su Kovilj i Sečanjska ulici u Novom Sadu. Sednicom je presedavao gradonačelnik Miloš Vučević koji je kazao da je, prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Kovilju palo oko 142 litre po m2 za 24 sata, u Futogu nešto manje od 100 litara po m2, a na teritoriji celog grada između 80 i 90 litara po m2 za osam sati. Inače, prosečne padavine za ceo maj su 60 litara po m2.

- Sve ekipe su na terenu i tako će biti dok god se ne reše svi problemi. Zadovoljan sam što grad funkcioniše normalno uprkos tome što smo imali izuzetno tešku noć. Dakle, javni gradski prevoz je u redovnom režimu, Hitna pomoć normalno radi kao i škole i vrtići, a uredno je i snabdevanje električnom energijom. Zahvaljujem se i privatnim kompanijama koje su dale svoje pumpe za izbacivanje vode i pružile nam podršku– rekao je Vučević.

Sve relevantne službe i preduzeća radiće 24 sata, a takoće će biti otvorene sve važne telefonske linije 24 sata. Građani koji imaju probleme zbog obimnih padavina mogu se javiti Sektoru za vanredne situacije – Vatrogasna brigada Novi Sad telefonom na broj: 021 527 888 kao i Gradskom štabu za vanredne situacije telefonom na broj 021 480 77 58 ili 021 480 77 89.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Nemanja

Teska laz,
jutros su na poziv dosli iz Vodovoda, da izvlace vodu iz dvorista u Stevana Musica 1.
Nakon poziva nadredjenog, radnici su morali da prekinu i odu nezavrsenog posla... Cak su i stojali jedno 45min. jer je trebao da dodje gradonacelnik i TV ekipa.. malo slikanja kao... Ali ni od pomenutog nista... Hvala gradu sto da prostate, vuce za nos ovaj narod, praveci se da nesto rade...


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 999.1 mb
Vetar: 1 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?