Vanredni autobusi do Banstola, Čortanovaca i Beške mogući, ali tek od oktobra

14:02:00 26.02.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Uvođenje vanrednih autobuskih linija do Banstola, Čortanovaca i Beške moguće je, ali tek u oktobru, navode u Ministarstvu saobraćaja.

Vanredni autobusi do Banstola, Čortanovaca i Beške mogući, ali tek od oktobra

Žitelji ovih mesta praktično su "odsečeni" od Novog Sada i Sremskih Karlovaca od kako je . februara obustavljen železnički saobraćaj između Novog Sada i Beograda, zbog rekonstrukcije pruge kod Stare Pazove i izgradnje vijadukta i tunela kod Čortanovaca.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović apelovao je na čelnike Inđije i Novog Sada da reše problem prevoza građana. Ipak, predsednik opštine Inđija Vladimir Gak, rekao je da je to pat-pozicija, koju lokalna samouprava ne može sama prevazići.

"Uvođenje vanrednih linija je u isključivoj nadležnosti resornog ministarstva, iz kojeg je stigao odgovor da je to moguće, ali tek u oktobru", rekao je Gak za "Dnevnik", i dodao da opština nema ingerencije da rešava takvu vrstu poteškoća, već jedino može biti posredniku rešavanju tog problema.

"Spremili smo dopis nadležnima u Novom Sadu za produžetak prigradske linije iz Novog Sada s dodatnim polascima do svih tih sela koja su ugrožena, ako tamošnji gradski prevoznik ima tehničke i druge kapacitete. To je ono što mi možemo uraditi. Nadam se da ćemo uspeti u tome jer ne postoji druga mogućnost. Isti dopis biće upućen i "Lasti", ne bi li i taj prevoznik pojačao prevoz", naveo je Gak.

Podsetimo, pre nekoliko dana predsednik Opštine Sremski Karlovci, Nenad Milenković, rekao je da će uskoro biti testirana autobuska linija Banstol-Sremski Karlovci, ali da će Ministarstvo saobraćaja odlučiti kada će ta linija početi da prevozi putnike.

Izvor: Dnevnik, novisad.com

Ilustracija: sovraskin / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 1003.8 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?