Vatrogasni kviz znanja i šahovski turnir

10:12:00 02.12.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Vatrogasni savez grada Novog Sada u subotu, 3. decembra, organizuje dva događaja - XIII Kviz znanja "Mali vatrogasac", koji će biti održan u Vatrogasnom domu u Novom Sadu, od 10 sati, i XIII Šahovski turnir vatrogasaca u Vatrogasnom domu u Budisavi, od 16 sati.

Vatrogasni kviz znanja i šahovski turnir

Na Kvizu "Mali vatrogasac" učestvuju deca vatrogasci od šest do 16 godina, podeljeni u dve kategorije - "Vatrogasni podmladak" i "Juniori". Kviz je pokrenut 2003. godine, a osim teorijskih pitanja sadrži igre prepoznavanja, otkrivanja i objašnjavanja. Ove godine prijavljeno je 14 ekipa od po tri člana. Ekipe su iz dobrovoljnih vatrogasnih društava Petrovaradin (6), Kać (4), Budisava (2) i Kisač (1), a ekipa Dobrovoljnog vatrogasnog društva Žabalj nastupa van konkurencije kao gostujuća.

Na Šahovskom turniru učestviju članovi osam dobrovoljnih vatrogasnih društava. Turnir je ustanovljen takođe 2003. godine. Domaćin Šahovskog turnira je Dobrovoljno vatrogasno društvo Budisava koje ove godine obeležava svoj jubilej, 90 godina postojanja i rada.

Ilustracija: DVIDSHUB / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
10°
Vlažnost: 76%
Pritisak: 999.3 mb
Vetar: 2 m/s, NNE
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?