Vaučeri za odmor važiće od avgusta

10:06:00 19.06.2015, Komentara: 1

Vaučeri za odmor u Srbiji, kojim će građani imati popust od 5.000 dinara, važiće od 1. avgusta do kraja novembra ove godine, a zainteresovani mogu da se prijave u "Pošti", potvrdio je ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić.

Uredba o olakšicama za letovanje usvojena je juče, a zainteresovani će moći da se prijave u poslovnicama "Pošte" širom Srbije, najverovatnije od 1. jula.

Vaučeri za odmor važiće od avgustaFoto: turizamusrbiji.rs

Ljajić je rekao da će u ponedeljak biti raspisan poziv hotelijerima i vlasnicima turističkim objekata i oni će imati osam dana da se odazovu.

- Nakon toga, počinje prijavljivanje građana koji imaju pravo na vaučere, a to su svi penzioneri, nezaposleni, zaposleni sa primanjima do 60.000 dinara, kao i ratni vojni invalidi. Oni će morati da dostave dokumentaciju kojom potvrđuju svoj status koju će "Pošta" proveravati u nadležnim institucijama - precizirao je Ljajić.

Da bi se, kako kažu, izbegle malverzacije, "Pošta" će zatim slati personalizovane vaučere na kućne adrese, a koliko će ih Vlada štampati zavisi od broja zainteresovanih građana.

Građani će, inače, morati da borave na odmoru najmanje pet dana, dok vaučeri neće važiti u turističkim objektima turistički najposećenijih gradova - Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

nina

Kakva sprdnja ce biti pripisana Posti,jadnoooo.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
11°
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1004.5 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?