Već primetne promene u programu Radio-televizije Vojvodine

13:05:00 19.05.2016, Komentara: 1

Novi Sad - Novo pismo, sa više od 100 potpisanih novinara i urednika, snimatelja i montažera, uputili su danas javnosti zaposleni i honorarci Radio-televizije Vojvodine.

Već sada su u programu Radio-televizije Vojvodine primetne promene. U informativnim emisijama bilo je manje televizijskih priloga, Razglednice su trajale samo 35 minuta, "Alarm" Omladinskog radija, koji vodi radijski dvojac Mlađa i Daško, jutros je dva, umesto tri puta uključen u Jutarnji program i uključenja su trajala kraće nego obično, a u Dnevniku u 17 sati, izostavljeno je i uključenje Ljubice Gojgić i emisije "Pravi ugao".

Već primetne promene u programu Radio-televizije Vojvodine

Vršilac dužnosti glavne i odgovorne urednice Prvog programa, Nada Kalkan, priznala je za Cenzolovku, da joj je "oduvek smetao" takav koncept i da je zato, sad kada je u mogućnosti, odlučila da sa tim raskrsti. Biće, kaže, i dalje uključenja Pravog ugla u Dnevnik, ali samo kada u toj emisiji budu "izuzetni gosti".

"Svakodnevna uključenja u Dnevnik smatram neprimerenim", kazala je Kalkan.

Ipak, na jučerašnjem sastanku, koji je održan na inicijativu novog v.d. rukovodstva, novinarima nije objašnjeno zašto je preko noći potpuno promenjena uređivačka koncepcija i što su sklonjeni ljudi zbog čijeg rada je poslednjih nekoliko godina porastao ugled RTV-a.

Zaposleni i honorarci u saopštenju navode da je v.d. rukovodstvo iznelo samo paušalne i uvredljive tvrdnje da je do sada rađeno neprofesionalno i da su izveštaji bili jednostrani.

"Zahtevamo da se smenjeni urednici, novinari i prezenteri hitno vrate na radna mesta, jer rukovodstvo koje se nalazi u v.d. statusu, dakle koje nije izabrano na konkursu, već predstavlja samo prelazno rešenje, nije imalo pravo na poteze koje je povuklo”, navodi se u obraćanju javnosti zaposlenih na RTV.

U pismu se navodi i da se takvim potezima narušava teško stečeno poverenje građana, koji su vlasnici javnog servisa, i integritet novinara čiju profesionalnost, nepristrasnost i objektivnost potvrđuju brojne nagrade. Oni se pribojavaju da se na taj način pravi prostor za novinare koji će biti u službi politike, a ne građana, čime se dovodi u pitanje opstanak kompletnog javnog servisa Vojvodine.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Sloba53

, *.mbb.yettel.rs

Očekujem brzi povratak Baletićke i Krivaćevića, a možda i Mile Štule , Vulina kao redovnog gosta , a možda i Mire . Bravo "Vojvođani" za to ste glasali. Gledajte poslednju epizodu serije "Stalna meta" , poučna je.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
11°
Vlažnost: 67%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 1 m/s, E
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?