Večeras besplatan koncert grupe Elemental

16:12:00 09.12.2018, Komentara: 0

Novi Sad – Sledeće godine, 2019, Novi Sad će biti Omladinska prestonica Evrope, a kao poslednji korak ka tome – večeras će biti održan besplatan koncert za sve Novosađane.

Večeras besplatan koncert grupe Elemental


Početak je zakazan za 21 čas u Auli Master centra. Na samom početku najavljen je DJ Tomash, nakon njega novosadski bend UV, a za kraj će nastupiti grupa Elemental.

Poslednji OPENS dane ove godine biće baš na Međunarodni dan ljudskih prava, a veliki koncert Elementala, zapravo je samo uvod u magiju koja sledi.

Osnovna ideja "OPENS free day-a" jeste da nam je jedno od garantovnih ljudskih prava i ono koje kaže da imamo pravo da kvalitetno provodimo svoje slobodno vreme. Ipak, mnogi, kvalitetni programi, mladima često nisu dostupni, uglavnom zbog materijalnih razloga.

Večeras besplatan koncert grupe Elemental


OPENS je, stoga, već sada kreirao online platformu (https://freeday.opens2019.rs/) u kojoj se nalazi pregled kompanija i institucija koje su partneri na ovom događaju, kao i spisak aktivnosti i programa koje ti partneri nude. Svaka mlada osoba u Novom Sadu ima samo jednom pravo na besplatnu aktivnost, odnosno jedan vaučer koji bi važio za dve osobe. Vaučeri se, uz uvid u ličnu kartu, podižu u prostorijama OPENS-a (Laze Telečkog 2).

Međunarodni dan ljudskih prava obeležava se 10. decembra svake godine. Ovaj datum je izabran jer je tada usvojena i potpisana Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima. Sama ideja ovakvog obeležavanja Međunarodnog dana ljudskih prava potekla je od prava na slobodno vreme - pravo na vreme za lični rast, pravo na stvaranje, rekreaciju i pravo na zabavu.

Ideja OPENS dana jeste da što većem broju mladih ljudi približimo sve mogućnosti koje se nude gradu koji je Evropska omladinska prestonica i mladima koji u njemu žive.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
12°
Vlažnost: 62%
Pritisak: 999.4 mb
Vetar: 3 m/s, N
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?