Večeras je Novim Sadom šetalo između pet i 10 hiljada ljudi

20:02:00 08.02.2019, Komentara: 1

Novi Sad – Četvrti po redu protest „Jedan od pet miliona – Stop krvavim košuljama“ završen je oko 20.30 sati. Mediji navode da je danas, uprkos hladnom vremenu, bio najmasovniji protest. Prema njihovim procenama, pošto zvaničnih, policijskih – nema, večeras se okupilo između pet i deset hiljada ljudi. Demonstranti su poručili da neće odustati od protesta sve do smene aktuelnog režima.

Večeras je Novim Sadom šetalo između pet i 10 hiljada ljudi

Večeras je Novim Sadom šetalo između pet i 10 hiljada ljudi

foto: FB 1od5miliona_ns


Na čelu kolone bio je veliki transparent „Jedan od pet miliona“, sa kamiona je puštana muzika preko razglasa, građani su duvali u pištaljke i nosili zastave Vojvodine i Srbije i uzvikivali „Vučiću, lopove“.

Građani su nosili transparente: „Stop fašizmu“, „Novi Sad je naš glavni grad“, „Ja volim Vojvodinu“, „Gde ima vlasti, nema slobode“, „Sindikat zaposlenih policije uz narod“, „Boj se ovna, boj se govna, kad ćeš živeti“, „Vojvodina, moja domovina”, „Privatni izvršitelji – javna pljačka”, „Pričaju da je bolje, a u pošti nikad gore”, „Smrt fašizmu i kapitalizmu”. Demonstranti su nosili i transparent sa likom ubijenog mladića Davida Dragičevića iz Banjaluke, zbog kojeg građani mesecima protestuju tražeći pravdu.

Večeras je Novim Sadom šetalo između pet i 10 hiljada ljudi

Večeras je Novim Sadom šetalo između pet i 10 hiljada ljudi

foto: FB 1od5miliona_ns



Na početku protesta okupljenim ljudima obratili su se novinari. Novinar Željko Bodrožić izjavio je da se protesti održavaju, a da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić krenuo u svoju oproštajnu turneju Srbijom. Novinarka Gordana Suša rekla je da je ovo zlatno doba za režim, a mračno doba za građane.

- Lopove, zločince, plagijatore i palikuće promovisali su za važne sagovornike i postavili na važna mesta u društvu - kazala je Suša.

Novinarka Branislava Opranović je rekla da je pred građanima Vojvodine i Srbije teška borba za slobodnu i građansku zemlju.

Nakon toga, kolona je krenula u šetnju. Ovog puta demonstranti su išli Uspenskom i ulicama Jovana Subotića i Vojvode Bojovića, posle čega je skrenula na Bulevar kralja Petra Prvog pa na Bulevar oslobođenja. Kod Futoške pijace protesna kolona je skrenula u Jevrejsku ulicu, a zatim i završila šetnju na istom mestu sa kog je i krenula.

Večeras je Novim Sadom šetalo između pet i 10 hiljada ljudi

foto: Twitter @Demistifikator


Protest će biti održan i narednog petka, u isto vreme.

Inače, večeras se šetalo i u Smederevu, Aranđelovcu, Kraljevu, Topoli, Pančevu, Kruševcu, Zaječaru, Vršcu, Kikindi, Staroj Pazovi.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

NSadjanin

Ako je NS poceo da se budi, to je sigurno kraj ovog uzasnog rezima! No pasaran!


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1001.2 mb
Vetar: 2 m/s, W
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?