Večeras novi protest SzS u Novom Sadu

08:10:00 18.10.2019, Komentara: 0

Novi Sad – Večeras će biti održan novi protest protiv režima Aleksandra Vučića na Pozorišnom trgu. Početak protesta je, kao i svakog petka, u 18 časova. Iako je bilo reči da će ovog petka biti i protestna šetnja, u informaciji koja je objavljena na Fejsbuk profilu Saveza za Srbiju Novi Sad se to ne spominje.

Večeras novi protest SzS u Novom Sadu

foto: Savez za Srbiju

Na večerašnjem skupu će govoriti nekadašnji potpredsednik Pokrajinske vlade Miroslav Vasin i pokrajinska poslanica Svetlana Kozić, a ovonedeljni protest je posvećen radniku fabrike „Krušik“ Aleksandru Obradoviću koji je uhapšen pod optužbom da je novinarima dostavio informacije o trgovini oružjem u kojoj učestvuje otac ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

- Umesto da u zatvoru budu ministar Stefanović, njegov otac i svi ostali koji su umešani u trgovinu oružjem koje je na kraju završilo kod terorista Islamske države, vladajući režim je uhapsio onog za koga veruje da ih je razotkrio. Protest u petak uveče na platou ispred Srpskog narodnodnog pozorišta je najbolja prilika da građani Novog Sada pruže podršku i Obradoviću i svima u zemlji koji se suprotstavljaju svevlašću vođe režima Aleksandra Vučića i njegovih pristalica – navode u SzS.

Takođe, sa protesta će biti ponovo upućen poziv opozicionoj, demokratskoj i građanskoj javnosti u Novom Sadu i čitavoj zemlji na zajedničku borbu za slobodne i poštene izbore.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
13°
Vlažnost: 67%
Pritisak: 995.5 mb
Vetar: 6 m/s, WNW
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?