Večeras počinje Festival uličnih svirača

09:09:00 03.09.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Festival uličnih svirača održavaće se od večeras, 3. septembra, do subote, 5. septembra na ulicama Novog Sada.

Festival će svečano biti otvoren velikim "street musical clash" koncertom riječkog sastava Let 3 i novosadske grupe Atheist Rap večeras u 21.30 sati na Trgu slobode.

Večeras počinje Festival uličnih svirača

Prethodno će Bulevarom Mihajla Pupina, i kasnije kroz Ulicu Modene, do Trga slobode stići vesela sviračka i plesačka povorka.

Kao uvertira festivalskoj povorci i svečanom otvaranju Festivala, takođe na Trgu slobode, već u 18 sati publiku očekuje pokretna muzička predstava višečlanog italijanskog marching sastava BadaBimBumBand, a pola sata kasnije i francuski klovn i pantomimičar Jean Ménigault.

Iza njih će, pomešani s publikom, ići novosadski ulični performeri Haos žongleri, zatim ulični plesači iz nekoliko gradskih plesnih škola i, na kraju, proslavljeni domaći bubnjar Dragoljub Đuričić sa svojim bubnjarima. Đuričić će učesnicima povorke podeliti za ovu priliku posebno osmišljene zvečke, i zatim će ih pozvati da u jednom zajedničkom ritmu doplešu do centra Novog Sada.

U isto vreme, nedaleko od Trga, na balkonima u Zmaj Jovinoj ulici klasičnu muziku izvodiće članovi Asocijacije gitarista Vojvodine, dok će u dvorištu Sokolskog doma nastupiti italijanski ulični umetnici – plesačica Lisa Pellegrini i visinske akrobate i ultiinstrumentalisti Nando e Maila.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
18°
Vlažnost: 49%
Pritisak: 1002.7 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?