Večeras protest protiv izgradnje zgrade na mestu dečjeg igrališta na Bulevaru oslobođenja

15:07:00 05.07.2019, Komentara: 1

Novi Sad - Protest protiv izgradnje zgrade između Simpa i prodavnice Idea, na mestu gde se trenutno nalazi dečije igralište i nekoliko stabala starih više desetina godina, biće održan večeras, a organizuju ga stanari zgrade na Bulevaru oslobođenja 17-25.

Večeras protest protiv izgradnje zgrade na mestu dečjeg igrališta na Bulevaru oslobođenja

Protest će početi u 19 sati, na Bulevaru oslobođenja 25.

Iako investitor ima sve potrebne dozvole za gradnju, stanarima nije jasno kako ih je dobio. Predsednik kućnog saveta Nikola Atanasovski, ispričao je za portal 021.rs, da je tu dečje igralište sa prostorima za pesak i spravama za igranje.

"Deca su stalno bila tu. Niko od nas nije obavešten i oni su odjednom juče došli da seku drveće. Mi smo uspeli da ih zaustavimo na neka dva, tri sata, dok nisu doneli rešenje o izgradnji. Mi nemamo problem sa investitorima, oni očigledno imaju dozvolu, ali kako je Grad dozvolio da se igralište uništava na konto jedne zgrade", pita Atanasovski.

Dodatni problem je to nije obezbeđen pristup za građevinske mašine, već bi one morale da dolaze preko parkinga iz Ulice Save Kovačevića koji je uvek prepun ili da pristupe s Bulevara oslobođenja, ali bi u tom slučaju bio blokiran saobraćaj.

Na mestu dečijeg igrališta između Simpa i marketa Idea trebalo bi da se gradi upravna zgrada firme "Put invest", koja je i izvođač radova.gradi upravna zgrada firme "Put invest", koja je i izvođač radova.

Izvor: 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Saša

, *.static.sbb.rs

Odlična lokacija za garažu na više nivoa


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
18°
Vlažnost: 73%
Pritisak: 1002.8 mb
Vetar: 7 m/s, SE
Čet 14° - 24° Poslepodnevni pljuskovi
Pet 13° - 19° Pljusak i grmljavina

Anketa

Treba li poništiti izbore?