Večeras protest u Petrovaradinu „Pravda za Ninu“

13:07:00 30.07.2021, Komentara: 2

Novi Sad - Protest „Pravda za Ninu“ biće održan danas, 30. jula, od 20 časova, u Petrovaradinu, na mestu na kojem je nastradala Nina Rađenović, nakon što ju je udario automobil.

Večeras protest u Petrovaradinu „Pravda za Ninu“


Dvadesetjednogodišnja Nina Rađenović poginula je 6. juna, kada je na nju, pri velikoj brzini, naleteo automobil kojim je upravljao dvadesetjednogodišnji mladić iz Sremskih Karlovaca.

Protest sada organizuju porodica i prijatelji nastradale devojke, jer su nezadovoljni načinom na koji se vodi istraga i pravosudni postupak.

Kako je rečeno u policiji nakon saobraćajne nesreće, mladić koji se nalazio za volanom automobila dobio je krivičnu prijavu zbog sumnje da je učinio teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, a koji je nakon saslušanja kod tužioca pušten da se brani sa slobode.

Protest u Petrovaradinu će se održati na mestu pogibije u Preradovićevoj ulici u Bloku 8 (kod Mikromarketa). Početak je u 20 časova.

Neposredno nakon saobraćajne nesreće deo građana Petrovaradina protestovao je ukazujući na problem loše saobraćajne signalizacije u ovom delu Preradovićeve ulice. Tada su putari izašli na teren i popravili horizontalnu signalizaciju, a lokalna vlast je građanima obećala semafor.

Pojedini građani su pokrenuli peticiju da se obližnji prelaz nazove „Ninin prelaz“.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

2 komentar(a)

Iva

, *.dynamic.sbb.rs

Da ju je udario na pešačkom, pa i da podržim protest… Ali nije, već 20m dalje… Nisu uvek vozači krivi… Razumem bol roditelja, ali treba svi da budu realni…


D

Decko koji ju je ubio i dalje ima vozacku dozvolu i idalje vozi! Nasilnicka voznja se samo kaznjava oduzimanjem dozvole, on je ubio devojku a i dalje ima dozvolu..... ne mogu da verujem gde zivimo i da nas zakon ne sluzi nicemu....


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
13°
Vlažnost: 44%
Pritisak: 1000.3 mb
Vetar: 5 m/s, SE
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?