Večeras prvo finale Dunavske sonate za decu od šest do 12 godina

13:08:00 04.08.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Nastupom 13 najmlađih finalista, uzrasta od šest do 12 godina, večeras od 19 sati na Štrandu, počinje završnica trećeg festivala Dunavska sonata, tokom koje će kroz tri koncertne večeri biti odabrani najbolji izvođači u tri kategorije i dodeljene tri nagrade od po 100 hiljada dinara.

Večeras prvo finale Dunavske sonate za decu od šest do 12 godina

Dunavska sonata ove godine obeležava i jubilej - 170 godina od nastupa Johana Štrausa Mlađeg u Novom Sadu. Veliki kompozitor je u Novom Sadu počeo svetsku turneju na kojoj je postao najveća muzička zvezda na svetu.

- Kao omaž velikom kompozitoru najmlađi učesnici festivala, uzrasta od šest do 12 godina, pored lepog plavog Dunava, pred mnogobrojnim posetiocima Štranda, pokušaće da briljantnim izvođenjem naj dela klasične muzike opčine više hiljada posetilaca Štranda i stručni žiri. Dunavska sonata nastoji da koncertima u nekonvencionalnim prostorima, kakav je gradska plaža, afirmiše klasičnu muziku i mladim ljudima pomogne da postanu uspešni i cenjeni umetnici – izjavila je Milica Trifunov direktor festivala.

Nagradni fond iznosi 300.000 dinara, jer se nagrada dodeljuje u tri kategorije.

Nastupi druge dve finalne grupe uzrasta od 12 do 18, i iznad 18 godina održaće se 11. i 18. avgusta od 19 sati, takođe na Štrandu.

Finaliste je na audicijama odabrao stručni žiri festivala pijanistkinja Rita Kinka, koncert-majstor Beogradske filharmonije Miroslav Pavlović, i proslavljeni gitarista i bivši dekan novosadske Akademije umetnosti Zoran Krajišnik.

Pobednici će biti proglašeni na završnoj večeri 25. avgusta, kada će im biti uručene nagrade.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
24°
Vlažnost: 41%
Pritisak: 1004.7 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Sub 12° - 28° Pretežno sunčano
Ned 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?