Veletržnica najverovatnije na Klisi

14:08:00 02.08.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Veletržnica bi, prema predlogu urbanista, trebalo da se gradi na Klisi, između Bulevara Evrope i Ulice profesora Grčića, odnosno neposredno uz Radnu zonu Sever I. Grad bi dobio još šest novih pijaca, od kojih bi tri bile na sremskoj strani.

Veletržnica najverovatnije na Klisi


Kako se navodi u konceptualnom planu generalne mreže pijaca, koji je sada na ranom javnom uvidu, ova lokacija je odabrana nakon analize urbanističkih parametara, odnosno položaja u odnosu na gravitaciono područje, položaja u odnosu na gradski saobraćaj, mogućnosti opremanja infrastrukturom i neposredno okruženje, navodi 021.

Urbanisti su naveli da ova površina od oko 10 hektara pruža mogućnost organizacije moderne Veletržnice i organizaciju sadržaja na taj način da je moguća fazna realizacija tako da prva faza obuhvati površinu ne manju od pet hektara. Parcela je jedna od poslednjih velikih građevinskih parcela koje se nalaze u vlasništvu Novog Sada i njena ukupna površina je 23 hektara.

Veletržnica najverovatnije na Klisi


Procenjena vrednost gradnje Veletržnice je od 800 miliona do 1,2 milijarde dinara.

Urbanisti su se bavili i lokacijama ostalih pijaca u Novom Sadu, ali nema nikakvih novina u odnosu na ranije planove. I dalje stoji plan da se pored deset postojećih (uračunat i Kvantaš koji će raditi još nekoliko godina) planira još šest novih pijaca. Tri nove pijace bi bile na sremskoj strani grada, jedna u Sadovima, a dve na Mišeluku. Ostale tri bi dobili Klisa, Adice i Telep.


Izvor: 021


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
18°
Vlažnost: 49%
Pritisak: 1002.9 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?