Veljko je prva beba rođena danas, na rođendan Novog Sada

14:02:00 01.02.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Prva beba rođena na 271. rođendan Grada Novog Sada je Veljko. On je drugo dete u porodici Višnjić, težak je 3,680 kg, a dugačak 52 cm. Veljka i njegovu majku jutros je obišao gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. Do gradonačelnikove posete u Betaniji je rođeno sedam beba.

Veljko je prva beba rođena danas, na rođendan Novog Sada

foto: Grad Novi Sad



Odlukom Grada Novog Sada o pravima na finansijsku podršku porodici sa decom, od prošle godine, uveden je poklon za majke beba koje se rode 1. februara i to u iznosu od 200 000 dinara po detetu.

- Ovaj poklon je izraz solidarnosti i deo mera pronatalitetne politike. Grad je prošle godine za sve prvorođene bebe, za bebe rođene prvog dana nove godine, na Dan Grada i za svu trećerođenu decu izdvojio 71 milion dinara, a ove godine u te svrhe predviđeno je 78 miliona dinara. Nadamo se da će biti još više beba, jer nema lepših vesti od onih iz Betanije. Čestitam svim sugrađanima Dan Grada, a naš Novi Sad ne stari, već je mlad i pun energije – naglasio je Vučević i dodao da su na rođendan Novog Sada besplatni javni prevoz, parking, bazeni i klizališta za sve građane.

Vučević je rekao i da Novi Sad ima 149.532 zaposlenih što je za 7.200 više nego 2017. a u odnosu na 2012. godinu 20.000 više ljudi radi u našem gradu. Takođe, prošle godine bilo je preko 450.000 noćenja stranih i domaćih turista u našem gradu što je za 85.000 više nego 2017.

U januaru 2019. rođeno je 588 beba, dok je prošle godine rođeno 50 beba manje.

Veljko je prva beba rođena danas, na rođendan Novog Sada

foto: Grad Novi Sad

Danas je na svečanoj akademiji povodom Dana grada uručena i Februarska nagrada. Ovogodišnji dobitnik najvišeg gradskog priznanja, fudbaler Dušan Tadić, bio je sprečen da prisustvuje svečanosti, pa je nagradu primio njeogv otac Petar Tadić. On se zahvalio i naglasio da je Dušan odlučio da novčani deo nagrade opredeli u humanitarne svrhe i to Domu za decu ometenu u razvoju „Veternik“.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
26°
Vlažnost: 48%
Pritisak: 992.3 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Uto 13° - 26° Poslepodnevni pljuskovi
Sre 8° - 9° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?