Venizelisova ulica puštena u saobraćaj, Temerinska do kraja meseca

17:02:00 13.02.2021, Komentara: 1

Novi Sad - Venizelisova ulica, koja je bila zatvorena zbog radova na izgradnjii brze pruge Beograd - Novi Sad, puštena je, pre roka, u saobraćaj, a prema najavama, očekuje se da do kraja februara bude otvorena i Temerenska ulica.

Venizelisova ulica puštena u saobraćaj, Temerinska do kraja meseca

Temerinska ulica



U Venizelisovoj ulici završeni su radovi na nadvožnjaku raspona trideset metara. Novi most je izrađen na mestu prethodno postojećeg na temelju od 12 šipova. Automobilski prolaz ima gabarit 15 metara po širini, a stari most je imao 11,4 metara, dok se vertikalni gabarit nije menjao. Drumski saobraćaj ispod nove rasponske konstrukcije pušten je 30. januara, a bilo je najavljeno da će biti pušten polovinom februara.

Završene radove u Venizelisovoj ulici juče su obišli ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Prema rečima gradonačelnika Novog Sada, izgradnja brze pruge Beograd - Novi Sad ide po planu, a ruski partneri, RŽD Internešnal, koji grade brzu prugu, obećali su da će do kraja meseca biti puštena u saobraćaj i Temerinska ulica.

Venizelisova ulica puštena u saobraćaj, Temerinska do kraja meseca

Radovi u Temerinskoj ulici



Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović podsetio je da su krajem prošle godine maksimalno intenzivirani radovi na izgradnji brze pruge Beograd - Novi Sad kako bi ta linija do kraja godine bila završena. On je istakao da će završetkom te linije građani iz Beograda do Novog Sada putovati samo tridesetak minuta i to najkvalitetnijim vozovima u Evropi.

- Građani će osetiti sav komfor železničkog saobraćaja koje imaju najsavremenije zemlje u Evropi. Poslednjih decenija naša železnička infrastruktura je bila ruinirana i mi smo uložili mnogo novca da je obnovimo i nastavljamo da ulažemo kako bismo povezali celu zemlju - rekao je Momirović i podsetio je da je prošle nedelje raspisan tender za nabavku vozova koji bi trebalo u našu zemlju da stignu do sredine godine.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Rex Dex

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Voziš se pola sata NS-BG, a onda od Prokopa do centra kom opanci kom obojci.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Slaba kiša
11°
Vlažnost: 87%
Pritisak: 996.2 mb
Vetar: 5 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?