Verdijeva „Aida“ pod vedrim nebom na Petrovaradinskoj tvrđavi

13:08:00 25.08.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Operom „Aida“ Ðuzepea Verdija, 15. septembra na Petrovaradinskoj tvrđavi, biće otvorena 161. sezona Srpskog narodnog pozorišta.

Verdijeva „Aida“ pod vedrim nebom na Petrovaradinskoj tvrđavi

Foto: SNP



Čuveno muzičko delo će biti izvedeno u skladu sa originalnom idejom kompozitora - pod vedrim nebom, među zidinama Petrovaradinske tvrđave, kao pravi spektakl sa više od 350 učesnika na sceni - muzičara u orkestru, članova hora, domaćih i međunarodnih solista, baletskih igrača.

Prema rečima reditelja Aleksandra Nikolića, „Aida“ je priča o strasti, o sukobu dva carstva i dve religije, o sukobu dva mentaliteta, ali pre svega o borbi dve zaljubljene žene, princeze, ali istovremeno i dve robinje, robinje ljubavi i strasti.

Centralna tačka sukoba je mladi harizmatični vojskovođa, pobednik na frontu, majstor u umetnosti ratovanja, ali nevešt u dvorskim spletkama. U igri ljubavi i rata, njegov svet čine dve princeze iz dva zaraćena carstva.

Predstava će, iako na otvorenom, biti izvedena u skladu sa svim kovid preporukama Kriznog štaba, a karte će se uskoro naći u prodaji na blagajni pozorišta i online servisima.

U godini kada ceo svet obeležava 120 godina od smrti velikog Verdija, Opera SNP-a proslavlja još dva značajna jubileja, 160 godina pozorišta i 150 godina od praizvedbe „Aide“.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 93%
Pritisak: 994.7 mb
Vetar: 3 m/s, W
Čet 6° - 13° Moguća kiša
Pet 4° - 15° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?