Veterničani ne žele zgrade

19:06:00 08.06.2015, Komentara: 3

Novi Sad - U Veterniku će sutra (u utorak) meštani protestvovati zbog najavljene izgradnje višespratnica u tom mestu, namenjenih za socijalne stanove. Protest će biti održan od 16 sati na uglu Radničke i Ulice vojvode Bojovića.

Veterničani ne žele zgrade

Građani Veternika tvrde da je poslednja dva meseca procedura donošenja Plana generalne regulacije naselja Veternik (PGR), koja bi trebalo da posluži kao osnova za dalji razvoj tog mesta. U tom planu navodi se i izgradnja četvorospratnog stambenog bloka od 6.200 kvadratnih metara, odnosno oko 250 stanova, na lokaciji na Bregu, na kraju Ulice vojvode Bojovića.

Veterničani koji su podneli primedbe na PGR u zakonskom roku, i naišli na veliki otpor nadležnih institucija. Oni smatraju da stambenom bloku nije mesto u Veterniku "već tamo gde se zgrade i nalaze", te će zbog toga i održati protest.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

3 komentar(a)

Jelena

, *.dynamic.kdsinter.net

Pa zar nije bolje da umesto korova na praznim njivama nikne zgrada!!!!???


Pera

I treba da nadju neku praznu njivu sa korovom, a ne na mestu gde je sve okruzeno kucama i uskim ulicama da prave zgrade


Danilo

, *.dynamic.sbb.rs

Nemojte da budete u zabludi da su Veternicani protiv zgrada, iza ovog se krije velika prevara. Zgrada namenjena navodno izbeglicama iz 90' hajde molim vas ko su ti ljudi. Pretsednik opstine se naravno nije pojavio na protestu.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
21°
Vlažnost: 49%
Pritisak: 1005.4 mb
Vetar: 4 m/s, SSE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?