Veternik i Kać dobijaju kanalizaciju i vodovodnu mrežu

18:02:00 19.02.2018, Komentara: 1

Novi Sad - Grad Novi Sad će ove godine na teritoriji MZ „Veternik“ uložiti više od 140 miliona dinara u izgradnju kanalizacione i vodovodne mreže, i to oko sedam kilometara kanalizacione i 900 metara vodovodne mreže. Istovremeno sa Veternikom teku i radovi na rešavanju problema atmosferske i fekalne kanalizacije u Kaću, nakon čega će Kać biti jedno od komunalno najopremljenijih i nauređenijih prigradskih naselja.

Veternik i Kać dobijaju kanalizaciju i vodovodnu mrežu

foto: Grad Novi Sad, obilazak radova u Kaću

Izvođač radova u oba naselja je „Bulavar company“, a sa radovima je započeto 5. februara. Prva faza radova u Veterniku podrazumeva izgradnju kanalizacione mreže u ulicama Kralja Petra I, Zuzane Halupove, Veternički breg i Bogdana Čiplića u dužini od 1.581,84 m, prečnika 250 mm i izgradnju vodovoda u delovima tih ulica ukupne dužine 890,11 m prečnika 110 mm. Druga faza obuhvata izgradnju kanalizacione mreže u ulicama u sliv Cerske ulice, tj. u ulicama Cerskoj, Popovića Komoraša, Emila Čakre, Proke Jovkića, Pavla Julinca i izgradnju crpne stanice u Cerskoj ulici. Ukupna dužina je 2.050 metara, prečnika 250 mm. Radovi vezani za Leptirovu ulicu se tiču izgradnje kanalizacione mreže u dužini od 432,40 metara prečnika 250 mm i izgradnje crpne stanice, a izvođač radova je „Put invest“. Isti izvođač radi na izgradnji kanalizacije otpadnih voda u Veterniku južno od Novosadskog puta, a to podrazumeva izgradnju kanalizacione mreže u ulicama: Rodina, Lastina, Golubova, Kosova, Sevastopoljska, Kralja Milutina, Srpskih junaka, Paunova, kao i deo uz melioracioni kanal, ukupne dužine 2.940 metara, prečnika 250 mm.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da je za prethodnih pet godina, u Veterniku izgrađeno više od 10,5 kilometara kanalizacione mrže vrednosti 240 miliona dinara. Osim kanalizacije, Veterničani imaju problem sa javnim prevozom, rasvetom, nedostatkom trotoara, na šta su se požalili gradskim čelnicima.

Vučević je pre nekoliko dana obišao i radove na izgradnji fekalne i atmosferske kanalizacije, kao i crpne stanice u Petrovdanskom naselju u Kaću. Radovi na kanalizaciji su počeli 5. februara, planirana je izgradnja 1.660 metara fekalne kanalizacione mreže, 1.700 metara atmosferske kanalizacije, kao i jedna crpna stanica. Predviđeno je, prema ugovoru, da radovi traju 150 dana. Izvođač radova je „Bulevar Company“, a ugovorena vrednost sa PDV-om iznosi 87.273.049 dinara.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Gordana

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Budisavu su raskopali ,ulice blatnjave a o završetku nigdje se ne govori. Željno očekivana kanalizacija u našem mestu ko zna kada će se desiti.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 75%
Pritisak: 1005.8 mb
Vetar: 4 m/s, NNE
Uto 2° - 11° Malo i umereno oblačno
Sre -1° - 14° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?