VIDEO: Protest studenata i dela zaposlenih u VPŠ zbog smene direktorke Tomić

20:04:00 20.04.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Deo studenata i zaposlenih u Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija protestovao je danas ispred zgrade Vlade Vojvodine zbog smene direktorke te ustanove Dragice Tomić.

Njihov stav je da je Vlada Vojvodine nezakonito i protivustavno smenila Tomićku, a na protestu su nosili transparente "Ko ruši visoko obrazovanje?", "Vratite siromašnim studentima budžetska mesta?", "Nećemo politiku u visoko obrazovanje"...

Na protestu je bio i bračni par Tomić - Dragica i Radovan. On smatra da je smena politički čin, kao i da je legitimno to što su se on i njegova supruga 16 godina smenjivali na čelu VPŠ.

Sa druge strane reprezentativni sindikat VPŠ kaže da se ograđuju od ovog protesta i podržavaju osnivača u smeni direktorke, čime je prekinuta agonija u koju je škola upala zbog Dragice Tomić.

Novica Pavlović, predsednik sindikata VPŠ, smatra da protest organizuje direktorka sa ucenjenim asistentima i mladim profesorima sa smera turizma.

- Kako saznajemo časove nastave ovi mladi profesori koriste za indoktrinaciju studenata obećavajući im razne pogodnosti, čime krše Zakon o visokom obrazovanju i Kodeks o ponašanju profesora – izjavio je Pavlović.

VIDEO: Protest studenata i dela zaposlenih u VPŠ zbog smene direktorke Tomić

Inače, na mesto vršioca dužnosti dirktora VPŠ Pokrajinska Vlada imenovala je profesora na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Patrika Drida, koji je bio jedan od predstavnika osnivača u Savetu Visoke poslovne škole strukovnih studija.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
16°
Vlažnost: 63%
Pritisak: 1000.1 mb
Vetar: 9 m/s, SE
Uto 5° - 18° Mogući pljuskovi
Sre 9° - 15° Moguća kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?