Vidikovac u Sremskim Karlovcima i česma „Četiri lava“ zatvoreni do proleća

17:11:00 24.11.2019, Komentara: 0

Vidikovac na Magarčevom bregu u Sremskim Karlovcima biće zatvoren za posetioce do 31. marta naredne godine, odlučili su nadležni u Opštinskoj upravi. Do istog datuma obustavljen je i dotok vode na česmi „Četiri lava“.

Vidikovac u Sremskim Karlovcima i česma „Četiri lava“ zatvoreni do proleća

foto: sremskikarlovci.rs

Kako napominju u Opštinskoj upravi, svaki ulazak na prostor kompleksa Vidikovac smatraće se kao protivpravan i lokalna samouprava se u tom slučaju ograđuje od eventualne štete.

Tu meru nadležni u opštini primenjuju godinama da bi se sprečilo moguće smrzavanje vode u bazenu česme i šteta koja iz toga može nastati, kao i povređivanje posetilaca na Vidikovcu tokom zime u slučaju poledice i leda.

Vidikovac je mesto sa koga se pruža pogled na Sremske Karlovci, njegove kulturno-istorijske spomenike i bačku ravnicu. Najznačajniji deo Vidikovca je otvorena scena sa dva nivoa na kojima se nalazi pozlaćeni krst, podignut na mestu na kojem se pre više decenija nalazio drveni krst, i skulptura pesnika Duška Trifunovića.

Česma „Četiri lava“ je jedna od najpoznatijih građevina u starom jezgru Sremskih Karlovaca, kao Prostorne kulturno-istorijske celine izuzetnog značaja za Srbiju.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
17°
Vlažnost: 63%
Pritisak: 998.4 mb
Vetar: 4 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?