Vidovdanske nagrade za najuspešnije osnovce i srednjoškolce

17:06:00 27.06.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Učenicima novosadskih osnovnih i srednjih škola koji su osvojili nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima prošle školske godine uručene su Vidovdanske nagrade.

Vidovdanske nagrade za najuspešnije osnovce i srednjoškolce

foto: Grad Novi Sad

Nagrade su uručili gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić. Oni su im tom prilikom na platou kod sat-kule na Petrovaradinskoj tvrđavi uručili pohvalnice koje se dodeljuju svake godine uoči Vidovdana, a nagrada se sastoji i od novčanog iznosa koji zavisi od osvojenog mesta.

Grad Novi Sad obezbedio je za Vidovdansku nagradu za školsku 2018/2019. godinu sredstva u iznosu od 11 700 000 dinara. Takođe, u ovoj školskoj godini, dodeljeno je 828 Vidovdanskih nagrada, i to za ukupno 715 učenika, od čega 380 nagrada za 338 učenika osnovnih škola i 448 nagrada za 377 učenika srednjih škola.

Pored ovih nagrada, u ovoj školskoj godini, na osnovu Zaključka gradonačelnika Novog Sada, dodeljeno je i pet Vidovdanskih nagrada učenicima za izuzetne rezultate na naučnim olimpijadama i svetskim i evropskim takmičenjima i prvenstvima u oblasti sporta i umetnosti za decu školskog uzrasta, koje nisu u organizaciji ministarstva nadležnog za prosvetu ili ministarstva nadležnog za sport i omladinu i to, za osvojeno prvo mesto u pojedinačnom nastupu, nagrada u iznosu od 45.000 dinara, za osvojeno drugo mesto nagrada u iznosu od 40.000 dinara i za osvojeno treće mesto u iznosu od 35.000 dinara.

Grad Novi Sad će u 2019. godini osim Vidovdanskih nagrada, obezbediti i studijsko putovanje na Krf u septembru mesecu za 50 najboljih učenika osnovnih škola sa teritorije Grada u koji će putovati u pratnji 10 mentora i organizaciji Grada Novog Sada i Grada Krfa, i to učenika koji će u školskoj 2019/20. pohađati osmi razred, a na osnovu postignuća iz prethodnog perioda.

Pored toga, biće obezbeđen komplet udžbenika za učenike 1. razreda koji započinju školovanje, za šta je Grad planirao 25,7 miliona dinara. Zatim, planirana je poseta pozorišnoj predstavi u Pozorištu mladih za sve učenike novosadskih škola, kao i poseta Narodnom muzeju u Beogradu za učenike 6. razreda osnovne škole i 2. godine srednje škole. Grad Novi Sad će ukupno u 2019. godini izdvojiti 37 miliona dinara za Program za viši kvalitet obrazovanja i po tome se izdvaja kao prvi grad u Srbiji koji je doneo tu Odluku.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
10°
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1002.6 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?