Violinista Stefan Milenković dobitnik Februarske nagrade

19:01:00 24.01.2023, Komentara: 0



Novi Sad – Violinista Stefan Milenković dobitnik je Februarske nagrade Grada Novog Sada za 2022. godinu, odlučeno je na današnjoj svečanoj sednici Skupštine Grada Novog Sada.

Violinista Stefan Milenković dobitnik Februarske nagrade

Foto: http://www.stefanmilenkovich.com/



Najviše gradsko priznanje dodeljeno je violinisti Stefanu Milenkoviću za doprinos u realizaciji projekta Grad Novi Sad - Evropska prestonica kulture i svetska umetnička i profesionalna ostvarenja violiniste, koja neguju i afirmišu klasičnu muziku i nadahnjuju mlade umetnike za spoznaju identiteta i vrhunska ostvarenja, radi prepoznatnjivosti Grada Novog Sada.

Inicijativu da visoko gradsko priznanje dobije Stefan Milenković podneli su Akademija umetnosti Univerziteta u Novom Sadu i Udruženje građana „Valmaro trio“.

Februraska nagrada biće uručena laureatu 1. februara, na svečanosti povodom obeležavanja Dana Grada, a novčani deo nagrade iznosi 130 hiljada dinara.

Ovo visoko gradsko priznanje dodeljuje se kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije Grada i jedinstva svih njegovih građana.

Februarsku nagradu Skupština Grada Novog Sada dodeljuje građaninu za objedinjene napore koji su u duhu slobodarskih tradicija Grada, negovanja međuljudske tolerancije i jedinstva svih njegovih građana za aktivnosti i dela koja afirmišu ime i tradiciju, slavu i renome Grada Novog Sada, doprinos u kulturi, umetnosti, književnim delima, izučavanju istorijske građe i naučno istraživačke delatnosti u celini i istaknutom angažmanu u humanitarnim, socijalnim i zdravstvenim oblastima, a povodom Dana Grada - 1. februara, dana kada je 1748. godine Novi Sad proglašen slobodnim kraljevskim gradom.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1001.9 mb
Vetar: 2 m/s, E
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?