Više desetina građana okupilo se na protestu „Most Da - ali na drugom mestu“

15:02:00 26.02.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Više desetina građana i ekoloških aktivista okupilo se danas kod Brodogradilišta na protestu pod nazivom „Most Da - ali na drugom mestu“, nakon što su prošle nedelje na Šodrošu počela geološko-hidrološka istraživanja za potrebe pravljenja projekta novog mosta.

Više desetina građana okupilo se na protestu „Most Da - ali na drugom mestu“

Foto: Ekološki front Novi Sad (printscreen)



Nakon okupljanja i govora, kako prenosi 021.rs, počela je šetnja po trasi planiranog mosta do Zonedove zgrade. Okupljeni su blokirali put prema Ribarcu, a nose transparente poput „Most da, ali na drugom mestu“, „Priroda građanima, stop investitori, stop uzurpatori!“...

Na protestu se moglo čuti da bi izgradnjom novog mosta građani koji žive na Bulevaru Evrope imali autoput ispod prozora, a koordinatorka Neformalne građanske inicijative „Dunavac-Šodroš“ Dainela Stojković navela je da vodno područje zaslužuje zaštitu.

Ekološki aktivisti osudili su što je sve urađeno bez obaveštavanja javnosti i traže moratorijum na sve radnje povodom izgradnje mosta u produžetku Bulevara Evrope do 16. septembra 2022. godine, kada će se Bernska konvencija izjašnjavati o navodima žalbe, koju je predala organizacija Svet i Dunav, izrada studije valorizaciji prirodnog staništa preko 200 strogo zaštićenih i zaštićenih vrsta predmetnog područja Kameničke ade, Dunavca i Šodroša, kao i brisanje iz svih prostornih planova nacrta mosta-obilaznice u nastavku Bulevara Evrope.



Izvor: 021.rs, novisad.com


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
13°
Vlažnost: 51%
Pritisak: 1004.6 mb
Vetar: 4 m/s, WNW
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?