Više hiljada građana na protestu u Novom Sadu

20:06:00 17.06.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Više hiljada građana okupilo se danas u Novom Sadu na protestu „Sve mora da stane“ koji je organizovan kao deo radikalizacije protesta „Srbija protiv nasilja“.

Više hiljada građana na protestu u Novom Sadu


Prema pisanju portala nova.rs, pocenjuje se da se oko 4.000 Novosađana danas okupilo na protestu na Pozorišnom trgu gde su im se obratili univerzitetska profesorka Vesna Rakić Vodinelić, generalni sekretar novosadaskog pokreta Zajedno Mladen Cvijetić i novinar Darko Šper.

Potom je usledila šetnja do ugla Partizanske i Temerinske ulice, uz povike „Vučiću, odlazi“, a na početku kolone bio je transparent „Sve mora da stane“.

Više hiljada građana na protestu u Novom Sadu


Kako javljaj repoter nova.rs, redari protesta sami regulišu saobraćaj, a većina vozača, uključujući i vozače gradskog prevoza, sirenama pozdravljaju protest.

U planu je da raskrsnica Temerinske i Partizanske bude blokada do 21 čas, a organizatori najavljuju novo okupljanje sledeće subote.

Organizatori protesta su Demokratska stranka, Zajedno, Građanski pokret Bravo, Narodna stranka, Srbija centar – SRCE, Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret, Most solidarnosti, Omladinsko studentska akcija – OSA, Nova – da se struka pita.

Danas se osim u Novom Sadu, protest „Srbija protiv nasilja“ održava i u Beogradu, Nišu i Kragujevcu.



Izvor: novisad.com, nova.rs, 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
26°
Vlažnost: 51%
Pritisak: 1013.0 mb
Vetar: 7 m/s, SE
Uto 11° - 26° Sunčano
Sre 12° - 24° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?