Više javno tužilaštvo: Nema naredbe o istrazi protiv Pajtića

17:01:00 06.01.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Nakon pisanja lista "Dnevnik" da je Više javno tužilaštvo u Novom Sadu naredilo da se pokrene istraga protiv predsednika Vlade Vojvodine i Demokratske stranke Bojana Pajtića i trojice policajaca, televiziji N1 potvrđeno je da ovi navodi nisu istiniti.

Za N1 u Višem javnom tužilaštvu, pa i u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu, potvrđeno je da nije doneta naredba o sprovođenju istrage protiv Pajtića i policijskih službenika Željka Trajkovića, Nenada Armuša i Branislava Eremića.

Više javno tužilaštvo: Nema naredbe o istrazi protiv PajtićaBojan Pajtić, foto: Kurir

Pajtić je, tim povodom, ranije izjavio da je reč o izbornoj kampanji koja se bliži.

"Posle četiri godine rada institucija koje su ustanovile da nisam uzeo nijedan dinar, sada se hvataju za neke sumanute ideje, sve u sklopu izborne kampanje koja se bliži. Neće se na ovome završiti", rekao je Pajtić.

Prema pisanju "Dnevnika" istraga je pokrenuta zbog navodnog ugrožavanja sigurnosti vlasnika novosadske agencije "Gvozden" Uglješe Grgura, koji tvrdi da je 2008. godine uhapšen "po Pajtićevom nalogu", a da su mu policajci, koji su navedeni u prijavi, pretili danima pre hapšenja.

Grgur je bio uhapšen zajedno s tadašnjim gradonačelnikom Zrenjanina Goranom Kneževićem i još desetak osoba zbog navodnih zloupotreba sa građevinskim zemljištem.

Posle šest godina suđenja pred Specijalnim sudom, svi su pravosnažno oslobođeni svih optužbi, posle čega je Uglješa Grgur u Novom Sadu tužio državu zbog nezakonitog pritvora, u kojem je proveo gotovo godinu dana, i materijalne štete, uz odštetni zahtev od preko 100 miliona dinara, piše N1.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
18°
Vlažnost: 52%
Pritisak: 1002.9 mb
Vetar: 2 m/s, SSE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?