Više noćenja domaćih gostiju u Novom Sadu

17:12:00 02.12.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Prvi put od februara ove godine zabeležen je rast noćenja u Novom Sadu, ali i dužina boravka turista.

Više noćenja  domaćih gostiju u Novom Sadu

Foto: TONS



Republički zavod za statistiku navodi da su domaći turisti ostvarili 4,1 odsto više noćenja u oktobru ove godine u poređenju sa istim mesecom 2019. godine.

- Od početka pandemije u našoj zemlji, Turistička organizacija Grada Novog Sada prilagodila se novim uslovima promocije destinacije, i pokrenula brojne nove online promotivne kampanje na društvenim mrežama Facebook i Instagram od marta do danas, kako bismo i dalje održali zavidan nivo interesovanja za našu destinaciju, koliko god je to moguće, u uslovima globalno proglašene pandemije COVID-19. Veliki broj hotela nam se pridružio u promotivnoj kampanji „Plati dve noći, boravi tri“ (koja još uvek traje), a putem koje je omogućeno gostima da odsednu tri noći, po ceni dve noći - navode u Turističkoj organizaciji Novog Sada i dodaju da je paralelno sa ovom kampanjom, u toku i kampanja „52 vikenda u Novom Sadu“, tokom koje se krajem svake radne nedelje dobije predlog kako se može provesti slobodno vreme u Novom Sadu tokom nastupajućeg vikenda.

Kako navode u TONS-u, ne samo da se povećao broj noćenja, nego i dužina boravka turista. Prosečna dužina boravka u septembru je iznosila 2,26 dana, dok je u oktobru iznosila 3,18 dana. Takođe je zanimljivo da je oktobar najjači po broju noćenja (18.705) na nivou tekuće godine. Bolji je čak i od januara (16.530). Međutim, i dalje ne može da se poredi sa noćenjima iz oktobra prošle godine (33.046).

Novi Sad je ove godine, u periodu od januara do oktobra, posetilo i nešto više stranih turista. Najveći broj stranih turista koji su ušli u info-centre Turističke organizacije Novog sad su poreklom iz Turske, Rusije, Izraela, SAD, Poljske, Nemačke, Španije, Francuske, Kine, Mađarske.

Interesantno je napomenuti da je gotovo trećina posetilaca u oktobru mesecu bila iz Izraela (njih 30 od ukupno 95 posetilaca uključujući i domaće turiste). Na drugom mestu, po brojnosti u oktobru mesecu, su turisti iz SAD-a.

U Turističkoj organizaciji Novog Sada najavljuju da će uskoro početi nova onlajn kampanja na društvenim mrežama.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 995.1 mb
Vetar: 3 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?