Više od 100 studentkinja se porodi svake godine u Novom Sadu

10:11:00 07.11.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Više od 100 studentkinja se porodi svake godine u Novom Sadu, a u tom periodu pomoć im pruža Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata.

Više od 100 studentkinja se porodi svake godine u Novom Sadu

Zato su započeti pregovori o ponovnom pokretanju projekta "Akademska beba", kojim se budućim roditeljima-studentima pomaže u rešavanju problema sa kojima će se susresti. To je bio i povod posete ministarke bez portfelja zadužene za populacionu politiku Slavice Đukić Dejanović, koja je navela da se planira finansijska podrška budućim akademskim roditeljima.

"Studentska populacija je populacija na koju se računa sa aspekta potrebe što većeg broja roditelja. Cilj je stvaranje ne samo emotivnog odnosa prema roditeljstvu nego i vrlo konkretnog činjenja da bude što više roditelja u studentskoj populaciji, ali i kada završe fakultete", rekla je Đukić-Dejanović.

Direktor Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata dr Veselin Dickov ukazao je da su projekat uključeni i svi akreditovani privatni univerziteti. Kako kaže, postoje trudnice koje su dočekale i treću bebu kao redovne studentkinje.

"Sve te majke su se vratile posle završetka fakulteta i rekle da trudnoća nije ništa strašno. Mi smo uz njih bili bukvalno do poslednjeg dana trudnoće. Čak smo i danas imali slučaj da je načelnica ginekologije ispratila na ginekološko-akušersku kliniku na porođaj", zaključio je on.

Projekat "Akademska beba" 2013. godine započela je Studentska asocijacija Univerziteta u Novom Sadu uz podršku Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata.

Izvor: 021.rs

Ilustracija: Dean Johnson / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
14°
Vlažnost: 47%
Pritisak: 998.5 mb
Vetar: 1 m/s, W
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?