Više od 15000 firmi, institucija i organizacija na Sajmu poljoprivrede

10:05:00 09.05.2019, Komentara: 1

Novi Sad - Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu počeće u subotu, 11. maja, a najavljeno je da će prvi put će imati i zemlju partnera i zemlju prijatelja, odnosno Italiju i Tunis.

Više od 15000 firmi, institucija i organizacija na Sajmu poljoprivredefoto: sajam.net

Na Sajmu poljoprivrede, koji se održava 86. nastupiće 1.518 firmi, institucija i organizacija koje dolaze iz 32 zemlje, a donose proizvode i usluge iz 61 države.

Slobodan Cvetković, direktor Novosadskog sajma, kazao je da će prvi put, u okviru nacionalne izložbe stoke, biti i izložba genetskih potencijala.

"U okviru nje će biti predstavljene autohtone rase, neophodne za održanje biodiverziteta. Posle više od 20 godina imamo 17 kolektivnih izložbi. Prvi put ćemo imati i Dan voćara, u sredu, 15. maja", najavio je Cvetković.

Posetioci će moći da vide i izložbu hrane i izložbu izložba stoke, dok će izložba poljoprivredne mehanizacije biće na 35.000 metara kvadratnih. U Kongresnom centru će se svakodnevno organizovati konferencije, paneli i edukacije.

Ambasador Tunisa, Sejf Alah Redžeb, rekao je da će iz Afrike stići 12 kompanija, koje su Srbiji i regionu žele da pronađu poslovne partnere. Direktorka Italijanske agencije za spoljnu trgovinu Marina Skonjamiljo, najavila je oko 30 italijanskih kompanija i dolazak oko 45 privrednika koji će imati direktne susrete sa izlagačima.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Ns

, *.dynamic.kdsinter.net

Nemam ni za kartu


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1001.2 mb
Vetar: 1 m/s, SW
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?