Više od 180 Novosađana na pregledima u Vojnoj bolnici

19:07:00 29.07.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Povodom Dana sanitetske službe, Uprava za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane danas je organizovala besplatne specijalističke preglede za građane u Vojnomedicinskom centru Karaburma, Vojnoj bolnici Niš i Vojnoj bolnici Novi Sad.

Više od 180 Novosađana na pregledima u Vojnoj bolnici

foto: Ministarstvo odbrane

Za besplatne lekarske preglede, koje vojne zdravstve ustanove 13. put organizuju u poslednjih godinu dana, prijavilo se oko 700 građana. Više od 180 Novosađana iskoristilo je ovu mogućnost. U Nišu je pregledano oko 160, a u Beogradu oko 290 ljudi. Za specijalističke preglede mogli su se prijaviti svi zainteresovani sugrađani, uključujući i one koji nemaju zdravstveno osiguranje.

Novosađani su u Vojnoj bolnici imali priliku da se pregledaju i konsultuju s kardiolozima, nefrolozima, pulmolozima, dermatolozima, opštim hirurzima, ginekolozima i neurolozima. U okviru besplatnih pregleda obavljene su osnovne analize krvi, određivanje nivoa šećera u krvi, EKG, radiografska snimanja, ultrazvučni pregledi, kao i druge dijagnostičko-terapeutske procedure, ali isključivo po indikacijama lekara specijalista.

Ministarstvo odbrane krajem prošle i početkom ove godine u više navrata otvorilo je vrata svojih zdravstvenih centara u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kraljevu, Vranju i Bačkoj Topoli tokom kojih su vojni lekari-specijalisti pregledali više hiljada građana Srbije.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1005.5 mb
Vetar: 4 m/s, NW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?