Više od 200 novinara protestom tražilo Gašićevo smenu

20:12:00 21.12.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Protest "Novinari ne kleče / Predsedniče Vlade održite obećanje" održan je večeras na Trgu slobode.

Više od 200 novinara protestom tražilo Gašićevo smenu

Kod spomenika Svetozaru Miletiću okupilo se više od 200 ljudi, novinara, medijskih radnika, građana, a samo neke od poruka bile su da ministar Bratislav Gašić mora biti smenjen, da obećanje predsednika Vlade mora biti ispunjeno, ali i da je Gašić svojim prostaklukom podstakao i nasilje nad ženama i mizoginiju, kao i da ne treba čuvati primitivne ministre. Novinarke su podsetile da su ugrožene medijske slobode, da u medijima oko 70 odsto zaposlenih čine žene, ali da su muškarci na rukovodećim pozicijama.

Više od 200 novinara protestom tražilo Gašićevo smenu

Protest je istovremeno održan u Beogradu, Nišu, Kragujevcu, Vranju, Žitištu, Boru, Leskovcu, Kikindi i Mladenovcu, a podržale su ga ANEM (Asocijacija nezavisnih elektronskih medija) i AOM (Asocijacija onlajn medija), kao i novinarska udruženja NUNS (Nezavisno udruženje novinara Srbije) i NDNV (Nezavisno društvo novinara Vojvodine) i UNS (Udruženje novinara Srbije).

Podsetimo, predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić javno je obećao 7. decembra da Bratislav Gašić više neće biti ministar odbrane, zbog prostačkog komentara upućenog novinarki Zlatiji Labović dan ranije. Od tog obećanja prošlo je 14 dana, a premijer nije Skupštini Srbije uputio zahtev za razrešenje ministra odbrane, što bi trebalo da bude prvi korak u postupku Gašićeve smene.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Slaba kiša
12°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 997.7 mb
Vetar: 4 m/s, ESE
Pet 13° - 17° Pljusak
Sub 11° - 22° Mogući pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?