Više od 200 Novosađana primilo treću dozu vakcine

13:08:00 18.08.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Treću dozu vakcine protiv kovida juče je primilo 229 ljudi. Kako piše 021.rs, prvog dana imunizacije trećom (buster) dozom Novosađani su primili fajzerovu ili sinofarmovu vakcinu.

Više od 200 Novosađana primilo treću dozu vakcine


Vakcinisani su građani koji su drugu dozu neke od vakcina primili pre 180 dana, odnosno šest meseci, a preovlađuju osobe koje zbog drugih bolesti mogu biti imunokopromitovani.

Glavni tehničar Doma zdravlja „Novi Sad“ Nenad Vukas za 021.rs navodi da su im uglavnom dolazili građani koji su o davanju treće doze dobili obaveštenje od eUprave.

- Mogu da dođu i oni koji nemaju poziv, a prošlo je 180 dana od druge doze. Mi smo svima koji su došli dali vakcinu. Građani mogu da biraju koju će vakcinu primiti kao treću dozu, ali tu zadnju reč ipak daje lekar koji ih pregleda pre vakcinisanja - objašnjava on.

Vukas dodaje da se vakcinacija sa prve dve, kao i trećom dozom, radi u Kovid ambulanti na Novom naselju, u Tržnom centru Promenada i u vakcinalnom busu koji svaki dan menja lokaciju, a koji se proteklih dana uglavnom nalazi na Trgu slobode.

On dodaje i da se nastavlja redovna vakcinacija svih građana i da se pored onih koji se javljaju preko eUprave, na svim punktovima primaju zainteresovani za jednu od tri vakcine kojih trenutno ima, a to su Fajzer, Astrazeneka i Sinofaram. O dodatnim punktovima za vakcinaciju javnost će biti naknadno obaveštena.

Izvor: 021


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
21°
Vlažnost: 49%
Pritisak: 1005.4 mb
Vetar: 4 m/s, SSE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?