Više od 2.000 zaraženih koronavirusom, od toga 87 Novosađana

17:04:00 06.04.2020, Komentara: 2

Novi Sad - Ukupno 292 obolele osobe od koronavirusa registrovane su u protekla 24 sata, a preminulo je još sedmoro građana. Kako je saopšteno, preminula su tri muškaraca i četiri žene, prosečnih godina 64,5 i svi su imali pridružene bolesti.

Više od 2.000 zaraženih koronavirusom, od toga 87 Novosađana


Proteklog dana testirano je 1.192 uzoraka 292 građana je bilo pozitivno.

U Srbiji je novim koronavirusom zaraženo 2.200 građana, 1.197 je hospitalizovano, na respiratoru je 101 osoba. Među obolelima je ukupno 86 Novosađana.

Ukupan broj umrlih od kada se prvi slučaj virusa covid-19 pojavio je 58, a od toga 42 muškaraca i 16 žena. Procenat smrtnosti je 2,4 odsto. Najviše smrtnih ishoda ima u uzrastu od 60 do 69 godina, zatim od 70 do 79 godiina i od 40 do 49, a na kraju onih starijih od 80 godina.

Zaključno sa današnjim danom, 868 zdravstvenih radnika je testirano na prisustvo virusa korona, 160 je bilo pozitivno, što znači da zdravstveni radnici čine 8,38 odsto u ukupnoj strukturi obolevanja.

U laboratoriji Instituta "Torlak" do sada je testirano ukupno 8.552 osoba koje su imale simptome infekcije.

Zaključno sa današnjim danom 178 osoba otpušteno je sa bolničkog lečenja, nisu svi otišli svojim kućama, neki su u privremenim smeštajima, jer se čeka drugi negativan nalaz.


Prvi pacijenti na „Novosadskom sajmu“

Prvi pacijenti stigli su jutros oko devet časova u privremenu bolnicu u hali 1 Novosadskog sajma, potvrđeno je u Gradskom štabu za vanredne situacije.

- Juče su ove pacijente pozivali iz kol centra i obaveštavali da će danas ekipe Hitne pomoći doći po njih da ih prevezu u privremenu bolnicu. Reč je o pacijentima sa lakšom kliničkom slikom, koji ne zahtevaju hospitalizaciju, kao što je i pravilo kada je reč o pacijentima koji se smeštaju u privremenim bolnicama – kazali su Tanjugu u Gradskom štabu.

Kako je ranije već saopšteno, Hala 1 i Master hala Novosadskog sajma raspolažu sa oko 1.000 mesta, Grad je nabavio je svu neophodnu opremu, osim kreveta koje je obezbedila Vojska Srbije. Na opremanju objekata bili su angažovani volonteri, pripadnici Vojske i Grad. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao da je Spens sledeći objekat na kojem bi mogla da bude privremena bolnica, a potom i hale u Futogu, na Slanoj bari, Petrovaradinu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

2 komentar(a)

Dušan

Od tih 87 inficiranih koliko ima radnika Aptiva ?


gile

, *.dynamic.isp.telekom.rs

koliko ima bolesnih od običnog sezonskog gripa? Koliko od raka?


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Slaba kiša
Vlažnost: 93%
Pritisak: 998.3 mb
Vetar: 4 m/s, WNW
Sre 6° - 9° Moguća kiša
Čet 5° - 14° Moguća kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?