Više od 3.000 dece ispod crte u „Radosnom detinjstvu“

19:07:00 03.07.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Ukupno 3.328 dece nije primljeno u vrtiće Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ na ovogodišnjem konkursu.

Više od 3.000 dece ispod crte u „Radosnom detinjstvu“


Kako piše 021, na spisku primljene dece su 1.042 mališana, što znači da se ove godine prijavilo tri puta više dece nego što ima mesta u vrtićima.

Na spisku odbijene dece su 1.872 mališana, na neraspisana mesta je konkurisalo njih 1.435. Odbijena je i 21 beba koja ne ispunjava kriterijume konkursa, odnosno rođene su posle 28. februara i nisu napunile potrebnih šest meseci da bi bili na konkursu. Svi odbijeni nalaze se sada na listi čekanja.

Kako za 021 objašnjava koordinatorka službe za upis, ispis i premeštaj u PU „Radosno detinjstvo“ Ružica Svorcan, ustanova će tražiti od Grada da proširi normativ upisa za 20 odsto, što će značiti da će mališani koji su sledeći po bodovima na listi čekanja uspeti da budu upisani u vrtić. Proširenje neće biti moguće u svim vrtićima, jer sobe ne mogu da prime više dece nego što je postojeći kapacitet, ali postoje vrtići u kojima će to biti moguće.

Roditelji primljene dece treba da do 17. jula dođu u upravu Predškolske ustanove u Pavla Simića 9 kako bi potvrdili upis i potpisali ugovor. Uslov za zaključivanje ugovora je da roditelj, odnosno zakonski zastupnik deteta, prilikom zaključenja ugovora, priloži potvrdu Doma zdravlja, kao i potvrdu da je dete vakcinisano.

Više o upisu možete pogledati OVDE.


Izvor: 021


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
11°
Vlažnost: 82%
Pritisak: 1004.9 mb
Vetar: 4 m/s, SE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?