Više od 56.000 gostiju prve večeri Exita

17:07:00 05.07.2019, Komentara: 0

Novi Sad – Više od 56.000 posetilaca bilo je sinoć na „Exit“ festivalu, 19. po redu. Program je sinoć trajao 13 sati i održavan je na 40 bina i zona širom Petrovaradinske tvrđave. Veče su obeležile vanvremenske pesme jedne od najvećih muzičkih grupa svih vremena „The Cure“.

Više od 56.000 gostiju prve večeri Exita

foto: Exit

Među skoro 30 pesama koje su Robert Smit i ekipa odsvirali na koncertu koji je trajao više od dva sata našle su se i „Friday, I'm In Love“, „Just Like Heaven“, „Close to Me“, te brojne druge koje su se horski pevale na glavnoj bini ispunjenoj do poslednjeg mesta.

Sinoć je bilo gotovo nemoguće dobiti slobodan taksi, a reka ljudi prema tvrđavi krenula je još pre 19 časova, dok su prvi fanovi svoja mesta ispred festivalskih kapija zauzeli čak sedam sati pre njihovog otvaranja, a kiša je samo pojačala razmenu emocija publike i benda.

„Exit“ je prvi dan proglasio za „OPENS Day“ kako bi zajedno sa stranim i domaćih posetiocima proslavio titule Omladinske prestonice Evrope koju ove godine nosi Novi Sad.

Spektakularnim vatrometom završena je ovogodišnja ceremonija otvaranja koja je za temu imala zaštitu planete Zemlje, a publici su se obratili društveni aktivisti iz severnoameričkog plemena Standing Rock, ogranka Sijuksa čiji su članovi danas na prvoj liniji borbe za očuvanje života na Zemlji, te Henri Amar, pozvavši posetioce da šire mir i ljubav i tako započnu globalnu „revoluciju svesti“.

Njima su se na glavnoj bini pridružili najpoznatiji jutjuberi sa ovih prostora koji su, u saradnji sa „Balkan Tube Festom“, preneli ekološku poruku svojim pratiocima putem društvenih mreža, a u ceremoniji su učestvovali i Marko Louis koji je svoju pesmu „Tribe“ posvetio upravo festivalu, te Genadi Tačenko. Nakon tradicionalnog vatrometa, nastupila je mlada belgijska superzvezda Lost Frekvensi, a potom i ruski partimejkeri „Filatov & Karas“ i belgijski sastav „Two Pauz“.

Na „mts Dance Aren“ nastupili su Karl Koks i Maseo Pleks u zasebnim setovima, ali i u b2b nastupu. Koksovom i Pleksovom nastupu prethodili su setovi di-džej zvezde Šarlote de Vit i tehno majstorice Monike Krus. Na „Addiko Fusion“ bini nastupali su britanski ska sastav „The Selecter“, „Bad Copy“, Sajsi MC i sarajevski trio „Helem nejse“. Trap i rep bitovi čuli su se i sa „Cockta Beats Stage“ gde su žurku predvodili popularni Haže, „Explosiv“, „Peter and the Test Tube Babies“, „Booze and Glory“ i „Das Ich“.

Elektronski provod do jutra odigrao se i na „No Sleep Novi Sad“ bini, gde su žestoke setove priredili buntovni Francuz I Hate Models, kao i Shdw & Obscure Shape, Boston 168 i drugi.

Večeras nastupaju „The Chainsmokers“, Pol Kalkbrener, „Chase & Status“ i drugi.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
11°
Vlažnost: 67%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 1 m/s, E
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?