Više od 800 tužbi zbog napada pasa lutalica

10:01:00 31.01.2019, Komentara: 3

Novi Sad - Tokom protekle godine, na adresu Pravobranilištva grada Novog Sada pristiglo je 705 tužbi protiv Grada, tuženog za naknadu štete zbog ujeda pasa lutalica. JKP „Zoohigijena i veterina” Novi Sad tužena 119 puta. Vrednosti tužbenih zahteva kreću se u rasponu od 100.000 dinara do 160.000.

Više od 800 tužbi zbog napada pasa lutalica


Od 1. januara prošle godine, u skladu s Pravilnikom o postupku i načinu rešavanja zahteva za mirno rešavanje sporova za naknadu štete, Komisiji grada Novog Sada za procenu osnovanosti predloga upućeno je 335 zahteva za mirno rešavanje sporova, objašnjavaju iz Grada, i dodaju da se prosečna visina novčane naknade, koja se isplaćuje po Pravilniku, kreće od 50.000 do 80.000 dinara.

Zakonom o dobrobiti životinja propisana je obaveza lokalne samouprave, u ovom slučaju "Zoohigijene", da obezbedi prihvatilište za napuštene životinje, a ako ta životinja 30 dana nakon smeštanja u azil ne pronađe dom biva sterilisana i puštena na ulicu. Takva strategija je alternativa eutanaziji pasa, jer takođe doprinosi smanjenju populacije napuštenih životinja.


Izvor: Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

3 komentar(a)

Daniel

I treba da ih tuže ali ne na našim sudovima nego na stranim i da im uzmu što veće pare kad su stoka debilna ! Umesto da su za te iste pare napravili azil za napuštene životinje oni plaćaju odštete !!! Ja uporno pišem mailove i njima i gradonačelniku u vezi napuštenih pasa lutalica i dobijem glupave lažljive odgovore tipa ti psi se pokupe vakcinišu protiv besnila i sterilišu i vraćaju na ulicu jer grad nema novca da ih izdržava !!! A na moje pitanje kako se onda ti vaši sterilni psi razmnožavaju oni ćute ili pričaju neke druge laži !!! Da je napravljen azil i da su ti psi stvarno sterilisani pa za ovih zadnjih 20 godina većina ti pasa bi uginulo od starosti a novih nebi bilo !!!


Građanin

, *.nsurbanizam.rs

Čopori pasa lutalica stalno nas napadaju, hrane ih društva NVO koja imaju otvorene račune za to , a u boksovima u azilu čuvaju rasne pse "lutalice" 250 pasa koji se ne nude na usvajanje ..ludilo potpuno..svi zarađuju a mi građani živimo pod stalnim napadima pasa, skoro je čopor izujedao na keju, ti psi su prijavljivani godinama a njihovi napadi i ujedi su zataškavani


Eh

, *.dynamic.mbb.yettel.rs

Gospodine "Građanine", da li je lepo botovati u toku radnog vremena, iz lepe foteljice u Urbanizmu?


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1002.2 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?