Više stotina taksista u protestnoj vožnji

16:10:00 08.10.2019, Komentara: 0

Novi Sad – Novosadski taksisti započeli su danas proteste i time se pridružili kolegama iz Beograda. Više stotina automobila krenulo je u 13 časova u protestnu vožnju glavnim novosadskim saobraćajnicama u znak solidarnosti sa kolegama u Beogradu. Najavljuju da će na isti način protestovati svakodnevno do ispunjenja njihovih zahteva.

Više stotina taksista u protestnoj vožnji

foto: print screen N1

Predsednik Ugovorene privredne taksi komore Vojvodine Radenko Vidaković ispričao je za N1 da je CarGo u Novom Sadu otvorio kancelarije, zvao neke od aktivnih taksista. Prema njegovim rečima, ukoliko CarGo dobije dozvolu da radi u Beogradu, nastaće problem. Njegov kolega iz Udruženja Aleksandar Golubović ističe da je za njih glavni problem nelojalna konkurencija.

U Beogradu su taksisti sedmi dan na dva sata blokirali centralne ulice. Oni pokušavaju da nateraju vlasti da sa tržišta eliminiše CarGo koji, kažu, ne posluje u skladu sa Zakonom o prevozu putnika u drumskom saobraćaju

Više stotina taksista u protestnoj vožnji

foto: print screen N1

Novosadski taksisti prošli su glavnim novosadskim ulicama i bulevarima, ali veće gužve u saobraćaju nije bilo, pošto policija nije dozvolila da se kreću u koloni bez zaustavljanja na crvenom svetlu na semaforu. Oni su se okupili u 12:30 časova na okretnici na Mišeluku i od 13 časova krenuli u vožnju trasom Mosta slobode, Bulevara oslobođenja, Bulevara Jaše Tomića, Kisačke, Jovana Subotića, Šafarikove, Uspenske, Bulevara Mihajla Pupina, Žarka Zrenjanina, Stražilovske, Bulevara cara Lazara, Fruškogorske do Štranda, gde su bili oko 14 sati.

Za naredne dane najavljuju istu rutu i istu satnicu protestnih vožnju.

Više stotina taksista u protestnoj vožnji

foto: print screen N1

U protestu učestvuju udruženja Pan taksi, Crveni i Red taksi, MB taksi, Naš taksi, Maksi Novosađani, VIP taksi, Siti taksi, SOS taksi, Delta taksi i Taksi Vojvođani.

Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
16°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 1005.3 mb
Vetar: 6 m/s, SE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?